Havaalanı pist uzatma ve genişletme çalışmalarında yapılan işleri ve yapılacak işleri Bakan İsmaioğlu'nun da vereceği desteklerle birlikte anlatan Kahya, "Bazı basın mensubu arkadaşlara bunu bi türlü anlatamadık vesselam" diye de eleştiride bulundu.

Kahya'nın açıklaması şöyle:
"Zonguldak İl Özel İdaremiz tarafından yapılan pistin 250+60 metre pist uzatma ve genişletme çalışmalararında sona yaklaşıldı.Mevcut pistin genişletilmesi ise bu yaz yapılacak seferlerin sekteye uğramaması için kışın yapılacağı açıklandı.
Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr.Yalçın Eyigün ve teknik ekibi çalışmaları yerinde inceledi ve
İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Ahmet Karayılmaz ve ekibinden bilgi aldı.Yaklaşık 10 gün içinde bütün altyapı çalışmalarının tamamlanacağı,daha sonra betonlama ve ışıklandırma yapılarak ilk etapın tamamlanmış olacağı bildirildi.
Ulaştırma Bakanımızında bugün Filyosa gelerek yaptığı açıklamalarda pistin tamamının 45 metreye çıkarılacağı ve 3000 metreye uzatılacağı sözü gurbetçiler arasında heyecan yarattı.Aldığımız birçok telefon ve mesajlarda önümüzdeki yıllarda daha çok uçuş ve daha ekonomik uçuşların sevinci vardı.
Yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemesi açısından tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum.
Uzatılan kısım mevcut pist gibi 30 metre olarak değil,
45 metre genişletilmiş şekliyle uzatılıyor.

Bazı basın mensubu arkadaşlara bunu bi türlü anlatamadık vesselam. Halkımıza saygıyla duyurulur.
Allah devletimize zeval vermesin."