Geceye ilişkin fotoğraflar Recep Demirtaş'ın şoförü Erol Yakalıyer tarafından sosyal medya hesabından paylaştı.

Bir Pusula okurunun ekran görüntüsü aldığı fotoğraflar kısa sürede yayından kaldırıldı. Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş'ın Bolu'da öğretmen arkadaşlarıyla buluşmaya kurumun imkanlarıyla gitmesi eleştiri konusu oldu.

Bu gelişmenin ardından Pusula'ya ulaşan özel bilgiler şöyle:

İl Özel İdaresi'ni çok iyi bilen bir okur şu mektubu yolladı:

"Ali Rıza Bey tebrikler. Bu sefer gerçekten kötü yakalamışsınız Recep Demirtaş'ı. Gerçi o hep hafta sonları rakı sefasına gider. Gidişte de sizin de bildiğiniz gibi kurumun kiralık araçlarını veya müteahhitlerin inşaat kontrolleri için kuruma verdikleri araçları kullanır. Şoföre talimat verir, o da cumadan bu araçlardan birini alırdı. Çünkü bunlar sivil plakalı araçlar olduğu için göze batmazdı. Bu aralar makam aracı olarak kullandığı aracı yerine kiralık araç kullandığı için daha rahat. Çünkü bu araç da sivil plaka. 06 plakalı Nissan qashgai. Gerçekten Bolu' ya da bu araçla gittiyse durum fena. Biliyorsunuz eski Bakka Genel Sekreteri Faruk Tezel de araç merakından koltuğundan oldu. Aracı özel işlerinde kullandığı için görevden alındığı gibi yargılandı da. Hatta hapis cezası aldı. Taşıt Kanunu 16. maddesi, "Taşıtları her ne suretle olursa olsun tahsis olunduğu işin gayrisinde veya şahsi hususlarda kullananlar veya kullanılmasına müsaade edenler hakkında bir seneye kadar hapis cezası verilir. Masraf ve zararlarında tazmin ettirilir" diyor. Hakkında şikayet olur veya soruşturma açılırsa yandı gülüm keten helva. Tekrar tebrik eder iyi akşamlar dilerim kalın sağlıcakla."

Bir başka okur ise şu mektubu yolladı:

"Ali Rıza Bey, Recep Demirtaş'ın neden içtiğini bilmeden haber yapıyorsunuz.

Recep Bey'in Bolu'da rakı içtiği gün Zonguldak Valisi Sayın Ahmet Çınar'ın kayınpederi hayatını kaybetti. Recep Bey, bu haberi ilk sizin internet sitenizden okudu ve çok üzüldü. Kahrından içti."

Bir başka okurun mektubu ise şöyle:

"Ali Rıza Bey, Recep Demirtaş'ın neden içtiğini bilip bilmeden yazıyorsunuz. O gün Şanlı Türk Ordusu, Afrin'e 72 savaş uçağı ile operasyon başlattı. İlk bombanın düşüşünü kutlayan Recep Bey kadeh kaldırdı. Hemen kötüye yormayın! Recep Demirtaş içmek istesin! Mutlaka kaldıracak bir mesele bulur!"

Editör: Pusula Gazetesi