Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Memiş, 8 milyon emeklinin açlık sınırı altında geçirmeye çalıştığını söyledi.
Ramazan ayına emeklinin aç girdiğini ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Memiş, "Beyler azıcık da şu emeklileri dul ve yetimleri dile getirin. 8 milyon emekli açlık sınırının altında maaşla geçinmeye çalışıyorlar. Taban maaş 1500 lira. Bu 1500 dün çok daha altında maaş alan emekliler de var. Hiç bunları dile getirmiyorsunuz.Emeklimiz kasaptan 150-200 gram et ancak alabiliyor. Emeklimiz çoluk çocuğuna harçlık veremiyor. Torununa çikolata alamıyor ve bunun mahcubiyet inin ne olduğunu hiç düşünebiliyor musunuz. Torunundan kaçan bir emeklinin halini düşünebiliyor musunuz. Beyler biz bu vatana hizmet verdik emekli olduk ancak açlıkla mücadele ediyoruz. Bizleri bu durumlara düşürenler utansın. Emeklerimizin büyük çoğunluğun asgari ücretin altında maaş alıyorlar. Bunun dışında hiçbir geliri yok. "diyerek tepkisini dile getirdi.

"BEYLER BİZ YÜZDELİK ZAM İSTEMİYORUZ"

Emekli olarak yüzdelik değil seyyanen zam isteklerini ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Hüseyin Memiş, "Bu pandemi döneminde emeklinin harcamalarında değişiklikler oldu. Gıda, doğalgaz, elektrik ve temizlik malzemelerinde bütçemizde ki harcamalarınıza yetişemiyoruz. Beyler bir yüzdelik zam istemiyoruz seyyanen zam istiyoruz" şeklinde konuştu.

"BİZİM ÖLMEMİZİ Mİ İSTİYORSUNUZ?"

Türkiye Emekliler Derneği şube başkanı Hüseyin Memiş Ayrıca emeklilerin evde hareketsiz yaşam sebebiyle tehlike altında olduğunu belirterek, "Bir de 65 yaş üstünü güya koruyorsunuz. 65 yaş üstündeki insanlar aklı başında, zararın nereden geleceğini bilen insanlardır. 65 yaş üstü emekliler zaten çeşitli hastalıkları var bir de evde hareketsiz kalıyorlar. Bizlerin çabuk ölmesini mi istiyorsunuz" dedi.