Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi tarafından düzenlenen Ramazan Şenlikleri'nin ilki Zonguldak Valiliği önünde gerçekleştirildi. Ortaoyunu, Hacivat-Karagöz, halk oyunları ve bir çok oyunun sahnelendiği geceye ilgi oldukça yoğundu. Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen etkinliğe; Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş Kızılay Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, İş Kur İl Müdürü Gönül Demirsu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda en çok eğlenenler ise çocuklar oldu. Gecenin ilgi odağı ise Hacivat ve Karagöz oyunu oldu.

Programın açılış konuşmasını yapan Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, "Ramazan ayı boyunca gece gündüz demeden gönüllülerimizle çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Sayın Valimiz öncülüğünde hazırladığımız gönül sofrasında vatandaşlarımızla birlikte olduk. Bu gün eski ramazanlarımızı yeniden yaşamak ve çocuklarımıza eski ramazanları göstermek için bu organizasyonu düzenledik. Umarım beğenirsiniz" diye konuştu.

Türk Kızılayı Genel Müdür YardımcısıAlper Küçük, "Sizlerle beraber olmanın mutluluğu içerisindeyim. Sizlere Genel Başkanımızın ve Genel Müdürümüzün selamlarını getirdim. Bi bu yılki kampanyamızda 'Az çok demeden paylaşıyorsan hilal olsun Türkiye' dedik. Bir çok kıtada garklı yardımlarda bulunmuş bir hemşeriniz olarak şunu söyleyebilirim. Eskiden dünyanın neresinde olursa olsun yardıma muhtaç olanlar 'Yardım eden yok mu' diye bağırırlardı. Şimdi ise Kızılay yok mu diyorlar. Kızılay'a destekleriniz için teşekkür ederiz" diye konuştu.

Vali Erdoğan Bektaş, "Bu akşam bir ramazan ortamında sizlerle birlikte olmaktan mutluyum. Ramazanın bir çok anlamı var ve birisi de böyle akşamlarda sohbet etmek, eğlenmek ve güzel vakit geçirmek. Kızılay'a teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi