Devrek Belediyesi, bolluk ve bereket ayı olan Ramazan ayının bereketini paylaşmak amacıyla sokak iftarları düzenliyor. Sokak iftarlarının birincisi, Hışıroğlu mevkiinde gerçekleştirildi. Mahalle sakinleri, iftar programına büyük ilgi gösterirken birlikte iftar açmanın mutluluğunu yaşadılar.

Belediye Başkanı Mustafa Semerci, yaptığı kısa konuşmada, vatandaşların Ramazan ayını kutlayarak bu mübarek ayın hayırlara vesile olmasını diledi.

İftarın ardından Başkan Semerci, vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi. Vatandaşlar da Belediye Başkanı Mustafa Semerci'ye büyük ilgi göstererek iftar programından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Düzenlenen sokak iftarına; Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Kazkondu, Belediye Meclis Üyesi Osman Erenoğlu, AK Parti İlçe Medya ve Tanıtım Başkanı Muharrem Terzi, AK Parti İlçe Teşkilat Yönetim Kurulu Üyeleri Recep Çantı ile Funda Değirmenci, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Serdar Davulcu ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

RAMAZAN MEYDANI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Devrek Belediyesi tarafından Ramazan ayının maneviyatını daha iyi hissetmek ve eski Ramazan geleneklerini yaşatmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Ramazan ayı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'na kurulan "Ramazan Meydanı" vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Geleneksel Ramazan Etkinlikleri, Karagöz ile Hacivat (gölge oyunu), meddah gösterileri ve mehteran konseriyle başladı, İbiş ile Nasreddin Hoca, Karagöz-Hacivat (gölge oyunu) gösterileri, İlahi dinletisi ve semazen gösterisiyle devam etti. Ayrıca etkinlikler sırasında hem çocuklar, hem de vatandaşlar yapılan çeşitli oyunlarla bol bol eğleniyorlar. Ünlü Sunucu Mülayim'in sunumuyla gerçekleştirilen etkinlikler Ramazan ayı boyunca devam edecek.

Etkinlikler kapsamında ilahi dinletisi, semazen, dini sohbetler, mehteran, Kur'an Okuma Yarışması, şehitleri anma programı, sokak sineması, Hacivat ile Karagöz, Aşuk ile Maşuk, İbiş, Nasreddin Hoca, kukla gösterisi, kum sanatı gösterisi, sihirbaz, jonglör ile halk oyunları gösterileri vatandaşlarla buluşacak.

Editör: Pusula Gazetesi