Zonguldak'ta, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla düzenlediği "çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurdukları" iddiasıyla 23'ü tutuklu 45 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Ragıp K., suçlamaları kabul etmedi

Davanın 3'üncü gününde sanıklar geniş güvenlik önlemleri altında Zonguldak Adliyesi'ne getirildi. Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın ilk gününde örgüt lideri olduğu ileri sürülen Ragp K.'dan savunması istendi. 568 sayfalık iddianamenin okunmasının ardından Ragıp K., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Davanın ilk gününde Zonguldak şoförler ve Otomobilciler Odası Osman Bahar ile Kültür ve Turizm eski Müdürü Zeki Kasap da mahkemede hazır bulundu.

568 sayfalık iddianame hazırlandı

Savcılık makamınca hazırlanan 568 sayfalık iddianame Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti. Hazırlanan iddianamede şüphelilerin birbirleriyle yaptıkları telefon görüşmeleri dinlemeleri, kentte çıkan bazı olaylarda yer alan şüphelilerin güvenlik ve mobese kameraları görüntü ve fotoğrafları, bazı mekanlara gece yapılan baskınlardan fotoğraflar da yer aldı.

Davanın 2'nci gününde sanıklardan savunmaları istendi

3 gün sürecek olan davanın dün görülen durulmasında sanıklar mahkeme heyetine savunmalarını yaptı. Mahkeme heyeti davada sanıkların dinlenmesine devam edilmesi için mahkemeyi bir gün sonraya (bugüne) erteledi.

Davanın 3'üncü günü başladı

Davanın 3'üncü gününde sanıklar geniş güvenlik önlemleri altında Zonguldak Adliyesi'ne getirildi. Bugün akşam geç saatlere kadar sürmesi beklenen duruşmada tutuklu ve tutuksuz sanıkların savunmalarının dinlenmesine devam edilecek.
Olay neydi?

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Zonguldak Merkez, Kilimli, Ereğli ve Çaycuma ilçelerinde geçen 2017 yılı Mayıs ayında suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ragıp K'nın da aralarında olduğu 45 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 23'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şüpheliler hakkında Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 568 sayfalık iddianame hazırlandı. Sanıkların '"suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak, kumar oynatmak, ihaleye fesat karıştırmak, haraç almak, tehdit, silahla yaralama, yağma, nitelikli dolandırıcılık ile 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet' suçlarını işledikleri gerekçesiyle 2 yıldan 25 yıla kadar hapsi isteniyor.

Editör: Pusula Gazetesi