Pusula, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın basın toplantısından önce İl Pandemi Kurulu'nda yaptığı skandalı canlı yayında açıkladı.

Pusula, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın basın toplantısında sağlık çalışanlarına yönelik sözlerini haber yapınca Türkiye'de gündem oldu.
Vali Erdoğan Bektaş'a yönelik tepkiler arttı. Twitter'da birinci sıraya yükseldi. Pusula'nın logolu görüntüsü binlerce kez paylaşıldı.
İşte o şok sözler:
"Bizim bütün rakamımız 567 iken bu 567 içersisinde maalesef 137 tane sağlıkçımız var. Sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar. Baştan bu yana bütün tedbirler Sağlık Bakanlığı tarafından alınmışken sağlıkçılar hastalarla diyologlarında kendilerini korudular. Biribirleriyle olan diyologlarında kendilerini koruyamadılar. Bu konuda en yüksek perdeden bütün yetkili arkadaşlarımızı uyardık bu bizim faturamızı ağırlaştıran bir olay oldu. Normalde sağlıkçılarımızın bize getirdiği bu yük olmasaydı belkide biz bugün geri dönüşü konuşuyor olacaktık. Buda gerçekten zor oldu. Sağlıkçılarımızı biz misafirhane de misafir ettik, heyetimiz oturdu düşündü, onlardan ücret almadı. Yemeklerinden de ücret almadı. Servislerini sağlamaya çalıştık. Ama orada kendi aralarında ki ilişkilerinde yeteri kadar dikkatli olmadıkları için hem kendilerini sıkıntıya soktular, hem bizi sıkıntıya soktular."