Bölgesel Amatör Lig'de, İllerde oynayan yerel amatör futbol lig müsabakalarında ve diğer amatör lig müsabakalarında takımların puanlarının eşitliği halinde, sıralamaların belirlenmesinde Futbol Müsabaka Talimatının puan usulü ve averaj maddesi aşağıdaki şekilde uygulanır.

Genel puantajda puanları eşit olan takımların;a) Aynı puana sahip takım sayısı iki (2) ise; Önce bu iki takımın kendi aralarında oynadıkları müsabakalardaki puan üstünlüğüne bakılır.

Kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği varsa kendi aralarındaki müsabakalardaki gol averajına bakılır. (Kendi aralarındaki maçlarda atılan gollerde eşitlik varsa, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.)

III. Bu şartlara rağmen eşitlik devam ediyorsa hükmen yenilgisi olmayan takım üstün sayılır.

Bütün bu şartlara rağmen iki takımın arasında eşitliğin devam etmesi halinde genel puantajdaki gol averajına bakılmaksızın, takımlara tek maç eleme usulüne göre bir maç yaptırılır, kazanan takım üstün sayılarak nihai sonuç alınır.

b) Aynı puana sahip takım sayısı üç (3) veya daha fazla ise;

Bu takımların birbirleriyle oynadıkları müsabaka sonuçlarına göre yapılan puan cetveli ile kesin sonuç belirlenir. (Puan cetvelinde eşit puanlı iki veya daha fazla takım arasında oynanan müsabaka sonuçlarına tekrar bakılmaz.)

Önce bu puan cetvelinde takımlar arasında puan üstünlüğüne bakılır.

III. Puan cetvelinde puan eşitliği varsa I. bentte belirtilen puan cetvelindeki gol averajına bakılır.

Bu şartlara rağmen eşitlik devam ediyorsa hükmen yenilgisi olmayan takım üstün sayılır.

Bütün bu şartlara rağmen üç veya daha fazla takım arasında eşitliğin devam etmesi halinde belirtilen esaslara göre ilgili takımlar arasında yapılacak tek maç eleme usulü müsabakaları neticesinde kazanan takım üstün sayılarak nihai sonuç alınır.

Aynı puana sahip iki veya daha fazla takımın puan eşitliği durumunda müsabakalar tek devreli oynanıyorsa kendi aralarında oynadıkları tek müsabaka, çift devreli oynanıyorsa kendi aralarında oynadıkları iki müsabakaya bakarak üstün taraf tespit edilir. Müsabaka lig sonrası play-off müsabakası ise, lig müsabakasında kendi aralarında oynadıkları müsabakaya tekrar bakılmaz. Tek devreli veya çift devreli olarak oynadıkları play-off müsabakalarına bakılır.

Hükmen yenilgisi olup olmadığına bakıldığında ise puan eşitliği ligde söz konusu ise, ligdeki hükmen yenilgi dikkate alınır. Hükmen yenilgi play-off müsabakasında ise play-off müsabakalarındaki hükmen yenilgi dikkate alınır. Ligde alınan hükmen yenilgi play-off müsabakasında dikkate alınmaz. İki (2) veya daha fazla takım arasında olan puan eşitliği, bir üst lige yükselmesi veya bir alt lige düşmesi kesinleşmiş takımlar arasında olursa bu takımlar arasında müsabaka oynatılmasına gerek yoktur.

Editör: Pusula Gazetesi