CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen Zonguldak'tan Şanlıurfa Akçakale'ye sürgün edilen KESK'e bağlı Haber-Sen'in Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu'nun durumunu yazılı bir soru önergesi ile meclise taşıdı. Damatoğlu'nun, Kovid 19 sürecinde yaşananlar ve alınması gerekenleri dile getirdiği için sürgün edildiğini iddia eden Antmen, "Sendikal faaliyetler ve açıklamalar anayasal hakken, bu yapılanlar tüm demokratik haklarını kullanmaya çalışanlara da sopa göstermeyi amaçlamaktadır" dedi. Yapılan uygulamanın ülkedeki iş hukuku mevzuatı ile ILO sözleşmelerine açıkça aykırı olduğunu söyleyen Antmen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti.

İBRAHİM DAMATOĞLU SENDİKAL FAALİYETLERİ NEDENİYLE Mİ HEDEFE KONDU?

  1. KEK Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu, neden ikametgahının olduğu Zonguldak ilinden, Şanlurfa'nın Akçakale ilçesine gönderilmiştir. Tam Covid-19 salgınının ortasında, bu baskı ve yer değişikliği neden yapılmıştır.
  2. PTT Genel Müdürü Hakan Gülsen İbrahim Damatoğlu'nu sendikal faaliyetler nedeniyle mi hedefe koymuştur? Koronavirüs salgınında PTT emekçilerinin sağlığını ve can güvenliğini düşünmek ve bunun için çalışmak suç mudur?

BAKAN OLARAK ANAYASANIN SİZE YÜKLEDİĞİ GÖREVİ NE ZAMAN YERİNE GETİRECEKSİNİZ?

  1. Yapılan baskı ve sürgün kararından geri dönülecek midir? Bu haksızlığa karşı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak siz ne yapacaksınız?
  2. Anayasal bir hak olan sendikal faaliyetlerde bulunan PTT emekçilerine yapılan baskı ve yıldırma politikalarını durdurmak için ne tür girişimlerde bulunacaksınız? Bakan olarak anayasanın size yüklediği görevi ne zaman yerine getireceksiniz?

GÖNDERİLEN BU KİŞİLERDEN KAÇI SENDİKA ÜYESİDİR?

  1. 2020 Mart ayından önergenin yayınlandığı tarihe kadar geçen sürede PTT ve bağlı birimlerde çalışan kaç kişi ikamet ettiği yerden kendi isteği dışında başka bir yere gönderilmiştir. Bu kişilerin gönderilme gerekçeleri nelerdir? Gönderilen bu kişilerden kaçı sendika üyesidir?