İnsan hayatındaki en önemli amaçlardan biri mutlu olmaktır. Biz mutluluğu çok değişik alanlarda ararız; başarılarımız, aile hayatımız, arkadaş ilişkilerimiz, akademik yaşamımız (derslerimizdeki başarılarımız), iş hayatımız... Bütün bu alanlardaki mutluluğumuz ise kendimizi tanıma, iletişim becerilerimiz, çevremizdeki davranışları doğru yorumlama, nasıl öğrendiğimizi bilme gibi becerilerimize bağlıdır. Başka bir deyişle kendimiz ve insan davranışlarının neden, niçin ve nasıl olduğunu anlamamız çok önemlidir. İşte Bir Psikoloji sitesi bize insan davranışlarını anlamak için sunulmuş bir fırsattır.
Hızlı bir gelişim sürecinin yaşandığı 21. Yüzyıl, birçok değişikliği beraberinde getirdi. Geniş ailelerin yerini çekirdek aileler, sokakta oynayan çocukların yerini evde televizyon ve bilgisayarla büyüyen çocuklar almaya başladı. Ekonomik sebeplerle annelerin çoğu çalışma hayatına girdi, babalar daha çok çalışmaya başladı. Eğitim olanakları artarken aileler ve çocuklar sınav gerçeğiyle karşılaştı.
Yeni gelişmelere ayak uydurmaya çalışan anne-babalar çocukları hakkında neyin doğru neyin iyi olduğunu araştırmaya başladı. Bilgiye ulaşmanın kolay olduğu internet ortamında Bir Psikoloji sitesi anne-babalara doğru ve güvenilir bilgi sunmayı amaçlamaktadır.

Hayatımızda psikolojinin önemi ve doğru psikoloji yönetimi
Çocuğumuza merhaba dediğimiz andan itibaren bizi neler bekliyor, çocuğuma nasıl yardımcı olabilirim, internet ya da cinsellik tehdit midir, çocuğuma nasıl davranmalıyım, hangi belirtiler ruhsal hastalık belirtileri olarak anlaşılmalıdır gibi sorulara çocuk psikolojisi bölümünde cevap bulabileceğiniz adres Bir Psikoloji sitesidir. Çocukların davranışları, içinde bulundukları gelişim evreleri hakkında detaylı bilgi almak, çocuklarla iletişim kurmanın püf noktaları, çocuklarda yaşanan davranış sorunları (saldırganlık, yalan söyleme, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, otizm, alt ıslatma davranışı vb.), çocuklara kitap okumayı sevdirmenin yolları, anne-baba tutumları gibi daha bir çok konuda bilgi almak için Bir Psikoloji sitesine başvurabilirsiniz.
Bir Psikoloji sitesi çocuk psikolojisinin yanı sıra ergen psikolojisi bölümünde ergenlerle ilgili psikolojik konuların irdelendiği, ergenlik döneminin özelliklerini içeren, ergenlere yaklaşımla ilgili doğru ve etkili bilgiler sunan, ergenlikte yaşanan davranış problemleri ve ruhsal rahatsızlıklarla ilgili bilgi veren güvenilir bir adrestir. Anne-babaların kendilerini suçlamaları ve kusurlarını öğrenmeleri için değil , çocuğun ve ergenin gelişim dönemi özelliklerinden haberdar olmalarını ve onlara karşı nasıl bir tutum sergilemeleri gerektiğini anlatan yazılar ele alınmıştır.

Yetişkin psikolojisi ve yaşanan güçlükleri yenmek
Yetişkin bir birey için kendi psikolojik durumunu dengede tutması her geçen gün zorlaşıyor. Gün geçtikçe daha da yalnızlaşan birey, psikolog desteğine daha da fazla ihtiyaç duymaya başlıyor. Üstesinden gelinmesi gereken psikolojik sorunlar, kimi zaman ilişkideki tıkanıklıklarla, kimi zaman ise iş ve sosyal hayattaki değişimlerle kendini gösteriyor. Bir Psikoloji sitesi ile yetişkin psikolojisi üzerine yazılar bulabilirsiniz. Farkındalığınızı artırabilir, olaylara daha farklı bir pencereden bakma fırsatı bulabilirsiniz.

Bir Psikoloji sitesi ile stresin hayatımızı nasıl etkilediği, depresyon, panik atak, obsesif-kompülsif bozukluk, korku, kaygı gibi ruhsal hastalıklarla ilgili bilgi bulabileceğiniz bir adrestir.