Şehit Prof. Dr İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe katılan Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri, hep birlikte Çanakkale Türküsü'nü söyledi.

Zonguldak'ta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106'ncı yıldönümü nedeniyle Şehit Prof. Dr İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda etkinlik düzenlendi.
Programa, Vali Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Şehit aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, BEÜ Rektörü Mustafa Çufalı, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Müzik Öğretmeni Şadiye Cırık'ın ağıt söylemesiyle program başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve İl Müftüsü Aşır Durgun tarafından şehitlerimiz için dualar edildi.
Şehit Prof. Dr İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Adnan Karakulluk, günün önemini belirten bir konuşma yaptı. Müzik Öğretmeni Şadiye Cırık, Çanakkale Türküsü'nü seslendirdi. Protokol ve izleyiciler hep birlikte türküye eşlik etti.

Ardından Şehit Prof. Dr İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 'Cepheden Cepheye Oratoryosu" sahnelendi. Oratoryo ilgiyle izlendi.
Etkinlik kapsamında ayrıca öğrencilerin Çanakkale Savaşı'nı konu edinen resimlerinin yer aldığı sergi açıldı.