Milli mücadelenin en zor günlerinde istiklal sevdasını tüm sinelere kalemiyle işleyen Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu olan sinema filminin vizyonu Zonguldak'ta basın mensupları ve bürokratlar nefessiz izlendi.

Milli mücadele yıllarının anlatıldığı
'AKİF' Filmi Zonguldak'ta büyük ilgi gördü. Zonguldak Valiliği, hayırsever iş insanları finansı İle 10 bin TL karşılığında çocuklar ve gençler tarafından ücretsiz izlenecek.

Esas 67 Alışveriş Merkezi'nde Prestige Sinema'daki gösterime; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, vali yardımcıları AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Dr Mustafa Çufalı, daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz film sonrasında yaptığı konuşmada "Akif filmi Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcından daha doğrusu önceki dönemden Kurtuluş Savaşı'nın sonuna kadar geçen süreyi özetleyerek bize sunuyor. Filmde başrol oyuncusu Mehmet Akif Ersoy olduğu için onun hayatı anlatılıyor, ancak Kurtuluş Savaşı'nın mücadelesini bize anlatıyor. Bizim bu topraklar içerisinde huzurlu ve mutlu, geleceğe güvenle bakabilmemiz için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu her geçen gün daha da çok görüyoruz.

Filmde dikkatimizi çeken güzel bir söz geçti. 'Onlar gayret gösteriyor biz hayret ediyoruz' denilmişti. Bu söz aslında her şeyi ifade ediyor. Biz de gayret göstererek hayreti başkalarını ettirmemiz lazım. Ben bunu vatandaşlarımıza, öğrencilerimize daha fazla izleterek kurtuluş savaşını ve o manevi havasını yansıtmamız gerekiyor. Valilik olarak 10 bin bileti hayırsever vatandaşımız vasıtası ile temin ettik. 10.000 öğrencimize Merkez, Ereğli ve Çaycuma''daki sinemalarda filmi gösterime sunduk. Bu film sadece on binle kalmamalı basın yoluyla daha çok kitlelere ulaştırmamız gerekiyor. Kurtuluş Savaşımızın manevi havasını hep beraber tadabilmek adına bunu yapmamız gerekiyor" dedi.