Propazar Profesyonel İş Güvenliği Malzemeleri Çalışma Alanları

Kişisel Koruyucu Donanımlar, İş Güvenliği Malzemeleri, İş Kıyafetleri, Yüksekte Çalışma Ekipmanları, Trafik Güvenliği Malzemeleri, Yüksekte Çalışma Eğitimi, Arama Kurtarma Eğitimi

Propazar Profesyonel İş Güvenliği Malzemeleri Kısa Sürede Çok Yol Aldı

Henüz 4 yıldır alanında hizmet veren Propazar Profesyonel İş Güvenliği Malzemeleri Eskişehir ana mağazası, farklı illerdeki mağazaları ve e-ticaret web sitesi ( www.propazar.com ) ile kısa sürede alanında öncü bir marka değerine ulaştı.

Propazar 'ı tanıyabilir miyiz?

Propazar Profesyonel İş Güvenliği Malzemeleri firmamız 2014 yılında tüm alt yapı çalışmaları, kurumsal kimlik ve marka çalışmaları, sektör analizleri yapılmaya başlanarak 2015 yılında çalışma hayatına başlamıştır.

Açıldıktan 3 ay sonra ilk franchise bayi anlaşmasını yapmayı başaran Propazar, şuan tüm Türkiye 'de franchise bayiliklerini vermeye devam etmektedir.

İlk olarak Eskişehir Teksan Sanayi Bölgesi'nde 100m2 lik bir mağazada başlayan Propazar, şuan yaklaşık 600 m2 lik bir alanda hizmetlerine devam etmektedir. Ayrıca başlıca Bursa, Elazığ, Çorum gibi iller olmak üzere birçok ilde ana bayi veya alt bayiye sahiptir.

Propazar birçok rakibine göre farklı yollar, farklı stratejiler izlemiş ve bu alanda da başarısını tüm Türkiye 'de kanıtlamıştır.

Sizce Neden Propazar?

Öncelikle tüm Propazar bayileri ve Propazar ekibi olarak amacımız müşteri değil tüketici, satış değil hizmettir.

Propazar satış ağları olarak;

  • E-Ticaret ( propazar.com ) ve pazaryeri siteleri
  • Eskişehir Mağaza Satış
  • Ana Bayileri
  • Alt Bayiler
  • Aktif Saha Satış ( Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Afyon)

Seçenekleri yer almaktadır.

Türkiye'nin neresinde olursa olsun iş güvenliği malzemeleri alanında sorun yaşayan veya desteğe ihtiyacı olan tüm firmalarımız en yakın bayimiz, ekibimiz tarafından ziyaret edilir. Genellikle ortam riskleri, risk analizleri, kimyasallarda MSDS ler ve ortam ölçüm sonuçları değerlendirilerek doğru kişisel koruyucular belirlenir. Sonrasında ise firmanın bütçe / kalite - performans talebine istinaden ürün marka ve modelleri belirlenerek fiyat teklifi verilir, anlaşma sağlanır ise firmaya satış yapılır, sağlanmaz ise firma istediği şekilde ürünleri tedarik edebilir. Firmamızın öncelikli amacı ülkemiz ekonomisine bir nebze de olsa firma maliyetlerini daha verimli hale getirerek katkı sağlamaktır.

Firmalarımız ile çalışırken, araştırmalar yapılırken gerekirse üretici firma yetkilileri ile de saha ziyaretleri yapılarak, numune çalışmaları yapılarak tüketici firmamız için en doğru karar verilmesi sağlanır. Aslında ürünler belirlenesiye kadar Propazar tüketici firma için çalışan bir personel görevi görür.

Bugün bir iş güvenliği malzemesini her yerden satın alabilirsiniz. Herhangi bir arama motoruna adını yazarsınız, alışveriş sitelerine ve fiyatlarına bakarsınız ve dilediğiniz veya güvendiğiniz yerden istediğiniz gibi alabilirsiniz. Öncelikle ürünü biliyor ve denemişseniz ve ürün doğru gelirse sorun yok. Peki ya ürünü bilmiyorsanız? Her üründe yüzlerce marka model var, birçok alışveriş yapılacak yer var; nasıl olacak bu iş? Aldınız ya olmazsa? Anlamak için kullanmak zorundasınız da, böylece doğru ürünü tespit edesiye kadar birçok hata olacak. Biz bunu şuan bireysel veya tek ürün için konuşuyoruz, peki ya 3.000 kişilik bir fabrika, birçok bölüm, birçok risk düşünülürse? Yıllarca belki de çalışmalar sürmesi gerekecek.

İş güvenliği alanında üretici olarak birçok profesyonel firma var. Bu firmalar genellikle kendileri doğrudan son kullanıcıya ulaşıyor veya bölge bayilik sistemi ile firmaya ulaşıyor ve doğru ürün konusunda çalışmalar yapabiliyor. Ancak burada da önümüze gelen eksiklik sadece o firmanın portföyündeki ürünler ile kısıtlı olmasıdır. Evet mükemmel ürün portföyü olabilir, ancak bu eldiven, maske, gözlük ile sınırlı ise, peki ya ayakkabı nasıl olacak veya peki ya baş koruma ürünleri nasıl olacak? Propazar 'ın buradaki en büyük farkı şuan yaklaşık 120 üzeri marka ile çalışıyor olmasıdır. En son Propazar portföyünde tespit ettiğimiz eldiven çeşidi 1000 civarında idi. En son tespit edilen satışı yapılan eldiven marka çeşidimiz yaklaşık 40 idi. Bu da tüketicilerimize şeffaf, birçok marka arasından daha doğru ürün seçme gücü katmaktadır.

Propazar 'ın bir diğer özelliği ise stoktur. Propazar çoğu malzemede kendi stoklarının min-max seviyelerini takip eder ve merkez depoda FİFO işletir. Bu sayede hiçbir zaman raf ömrü dolmuş veya az kalmış bir ürün tüketiciye ulaşmaz ve teslimatlar mümkün olduğunca hızlı ilerler. Gerektiğinde merkez depoda olmaması durumunda bayi depodan hızlıca yine sevkiyat sağlanabilir.

Propazar çalıştığı tüketicilerin haklarını en baştan en sonuna kadar korur. Bir üretici ile çalışılmadan önce üreticinin güvenilirliği, üretim kalitesi, ürün belgeleri kontrol edilir ve numune çalışmaları yapılır. Ürünler Propazar Teknik Ekibi tarafından onaylandıktan sonra ürünler Propazar ürün gamına dahil edilir ve tüketicilere sunulur. Ürünlerde veya üreticide herhangi bir kalite problemi görüldüğü anda ürün stokta var ise bile satışı durdurulur.

Tüm bu çalışma prensiplerinde de anlaşılacağı gibi Propazar 'ın hedef kitlesi işletmeler olup, çözüm odağı da verimli çalışma ve alt toplamda ekonomik avantaj elde ettirmedir. Bazı durumlarda elbette ki birim fiyat avantajları olmayabilir ancak bizim için önemli olan tüketici firmalarımıza ve ülke ekonomimize fazladan ne kattığımızdır. Propazar ticari ilişkiler üzerine değil; dostane, aileden bir birey mantığı ile çalışan bir firmadır. 11 personel ile hizmetlerine devam eden Propazar'daki tüm çalışma arkadaşlarımız aynı ailenin mensubudur.

Propazar olarak bu yıl birkaç proje başlattık. Bunlardan bir tanesi de maskotumuz ile birlikte [#]banabirşeyolmazdeme etiketidir. Bu etiket ile seminerler, eğitimler, farkındalık projeleri yapan Propazar, en alttan en üste, en gençten en yaşlıya iş güvenliği kültürü aşılama çalışmalarımız devam etmiştir. En büyük mutluluğumuz iş kazasız geçen her an olup, en son takvim çalışmamızda iş kazaları yerine İş Cinayetleri adı verilerek iş kazalarının oranlarına dikkat çekmeye çalışılmıştır. Çünkü iş kazalarının çoğu iş güvenliği malzemelerinin hiç kullanılmamasından kaynaklansa da birçoğu da yanlış kullanım veya yanlış üründen kaynaklanmaktadır. Bu nedenle Hedefimiz ; "Hedef Sıfır İş Kazası" sloganının sadece iş güvenliği tabelalarında yazılı kalmamasıdır.

Editör: Pusula Gazetesi