Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Belediye Meclisi'nde ve sonrasında Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili yaşanan tartışmaları değerlendirdi.

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın "CHP hep yatırıma karşı çıkar" sözlerini eleştiren Ebru Uzun "Biz yatırıma değil yerine karşıyız. Filyos Vadisindeki yeni alanda bu projenin daha değer kazanabileceğini de özellikle belirtmişlerdir"dedi.

Uzun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"1 Haziran 2020 tarihinde olağanüstü toplanan Zonguldak Belediye Meclisi projedeki tam adı ile 'Zonguldak Küçük Sanayi Sitesi' planlamasına yönelik imar planı değişikliğini gerçekleştiremedi.

Toplantı esnasında CHP grubu sözcülerinin fikir ve önerilerini Belediye Başkanı Sayın Ömer Selim Alan;

-CHP hep yatırımlara karşı çıkar

-Proje üretmezler, üretileni engellerler şeklinde ki klasik AKP savı ile çürütmeye çalışmıştır. Oysa Belediye Meclisi toplantısında grubumuz ''Biz yatırıma karşı değiliz, yatırımcıya karşı değiliz, biz projenin yapılacağı yere karşıyız'' diyerek toplantının başlangıcında niyetini açıkça ortaya koymuştur.

Plan değişikliği yapılacak yerin şehir merkezine çok yakın olması, uygulanacak Kültür Vadisi projesi ile yan yana olması gibi ciddi olumsuzluk taşıyan faktörleri gözetmeksizin yapılmasının yanlış olacağını belirtmişlerdir. Projenin yaratabileceği çevre kirliliği ve tahribatında mutlaka araştırılarak sorgulanmasının da doğru olacağını belirten meclis üyelerimiz, buranın yerine Filyos Vadisindeki yeni alanda bu projenin daha değer kazanabileceğini de özellikle belirtmişlerdir.

İki gündür Belediye Başkanı, AKP Merkez İlçe Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri ve bir kısım AKP'liler CHP'ye saldırmayı görev bildiler.

İstiyorlar ki CHP'nin yaşama geçirdiği insanımıza iş olan, aş olan, katma değer yaratan bütün Cumhuriyet kazanımlarını babalar gibi 18 yılda acımasızca sattıklarını halkımız unutsun !!

İstiyorlar ki katlettikleri doğayı, kirlettikleri çevreyi, imarda yarattıkları vurgunları, çirkinleştirdikleri şehir siluetlerini halkımız görmesin... Onun için sayın Belediye Başkanı ve diğerleri ''CHP'liler hep yatırımlara karşı çıkar'' diyerek tipik AKP 'li tavır ve söylemleriyle işi mecrasından çıkardılar ..

Bizden size tavsiye bir dahaki sefere "camileri ahır yaptılar" demeyi de sakın unutmayın !!