-ÖZEL İÇERİK-

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden emekli Prof. Dr. Şenol Kuşçu, telefon dolandırıcılarına 275 bin lira para kaptırdı.

Kendilerini savcı olarak tanıtan kişilerin 'Hesapların FETÖ tarafından kullanılıyor' diyerek Prof. Dr. Şenol Kuşçu'nın Bursa'da sattığı bir arsanın Garanti Bankası'na yatırılan 1 milyon lirasından haberdar olunca harekete geçtiler. Şenol Kuşcu, kendisini savcı olarak tanıtan kişilerin verdiği hesaba 275 bin lira yatırdı. Dolandırıldığını anlayan Kuşçu, polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Prof. Dr. Şenol Kuşçu, başından geçen olayı Pusula'ya şöyle anlattı: Saygın insan olduğunuz için, sizin adınıza açılan hesaplardan yurt dışına para aktarımı yapıldığı tespit edildi. Sizin hakkınızda soruşturma açıldı. Çok gizli operasyon yapıyoruz. 6 kişiyi yakaladık. Resimleri ve isimleri gönderiyoruz. Bunları tanıyıp tanımadığını bize bildirirsiniz dediler. Tamam dedim. Kişileri tanımadığımı söyledim. Bunların üzerinde sizin adınıza telefonlar var. Bylock kullanıldığını tespit ettik. Ve bizim amacımız burada sizin gibi saygın bir kişiyi karakola çağırarak ifade almak değil. Bizim bu gizli operasyonumuza yardımcı olmanız. Bana ikinci bir hat almamı söylediler. Ben de ikinci bir hat aldım. 'Bankadaki hesaplarınıza bloke koydurduk. Biraz sonra da sizi Merkez Bankası'ndan biri arayacak. Ve bankadaki paraların bloke edildiğini ve Zonguldak bankalarındaki hesapların doldurulduğunu' söylediler. Ertesi gün tekrar aradılar. Kendisini savcı olarak tanıtan şahıs 'Sayın Hocam, bir adrese para göndermenizi ve parayı alırken yakalanmasını istiyoruz' dediler. İsim ve iban verdiler. 275 bin lira gönderin, dekontu atın dediler. Parayı gönderdim, dekontu attım. Ertesi gün tekrar aradılar, Akbank'taki hesabımdan bu sefer de bir başka hesaba para istediler. Akbank'ta hesaplarıma giremedim. O nedenle hesabımın bloke edildiğini sandım. Ve onlara inandım. Sonra şikayetçi oldum" dedi.

Telefon dolandırıcıları konusunda vatandaşları uyaran Prof. Dr. Şenol Kuşçu, böyle bir durumda hemen polise başvurulması gerektiğini hatırlattı.