Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sözen, Lauvar Alanı Otoparkını sert bir dille eleştirmiş, Zonguldak Belediye Ömer Selim Alan da "Kendisinin bir talebi varsa bize yazılı olarak bildirebilirdi. Gevezelik yapmış" diye yanıt vermişti.

Prof. Dr. Mustafa Sözen, Lauvar Alanı otoparkı
polemiğinde yeni bir açıklama yaparak şunları söyledi;
Lauvar Alanı Otoparkı Paylaşımım Hakkında
Facebook paylaşımımın yerel basında haber olması üzerine Sayın Belediye Başkanı beni gevezelikle itham etmiş.
[*]
Bu konudaki düşüncelerimi şöyle ifade etmek isterim:
[*]
Sayın Başkan'dan beklediğim yanıt şu olurdu:
[*]
"Lavuar alanı bizim de önemsediğimiz ve halkımızın hizmetine onlara layık bir şekilde sunmak için proje ürettiğimiz bir konudur. Hatta seçim bildirgemizde bile bu konu geniş şekilde yer almıştı. Çekilen sıkıntının farkındayız ve bu konuda üzgünüz. Ancak halkımızdan kısa bir süre daha sabretmelerini istiyoruz. Süreçte çok ilerledik ve kısa sürede (örneğin 2021 yılının sonuna kadar) konuyu çözmüş olmayı planlıyoruz"
[*]
Şık olmaz mıydı?
[*]
Talebini bize yazılı olarak iletseydi derken bunun tercümesi şu mudur? Konu hakkında hiç bilgimiz yoktu, bilseydik niye yapmayalım?
[*]
Pandemi döneminde elde dilekçeler Belediye kapılarında mı dolaşacaktım. Vatandaşın talebini, düşüncesini merak ediyorsanız işte duymuş oldunuz.
[*]
Belediyenin bir projesi varsa Lauvar alanında niçin bu proje hakkında bilgilendirme panoları yok? Vatandaş ne yapılacağını, ne zaman yapılacağını, şu ana kadar neden yapılmadığını nereden bilsin? Ben oraya ne yapılacak, ne zaman yapılacak nereden bileyim? Alana kocaman bilgilendirme panoları ile yapılacak planın görsellerini, zamanlamasını koyamaz mısınız?
[*]
Üstelik dedim ki "20 yıldır burası hiç daha iyi olmadı, herkes suçlu". Niye mevcut Belediye ile bir sorunum olsun ki? Sadece bu ilde yaşayan sıradan bir vatandaşım ve kentin çok kullanılan bir otoparkının bu halde olmasından mutsuzum. Hepsi bu.

utanc-verici-asagilayici-bize-reva-gorulen-bu-mu
Utanç verici aşağılayıcı... Bize reva görülen bu mu?
gevezelik-yapiyor-talebini-yazili-olarak-bildirebilirdi
'Gevezelik yapıyor. Talebini yazılı olarak bildirebilirdi'