Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği'nin 'Bir Zamanlar Ben Projesi' kapsamında Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi'nden Öğretim Üyesi Prof Dr. Racai İnam doğup büyüdüğü Zonguldak'ın Çaycuma İlçesindeki çeşitli okullarda kariyer günlerine katıldı.

İlk olarak eğitim gördüğü Çaycuma Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi'nde öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Recai İnam, öğrencilere kendisini tanıtarak mesleği hakkında bilgi verdi. Etkinliğe Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Okul Müdürü Satılmış Erenoğlu da katıldı. Prof Dr. Recai İnam sunumunun ardından öğrencilere çeşitli kimya deneyleri yaptı. Okul Müdürü Satılmış Erenoğlu, öğrencilerle katkılarından dolayı İnam ve Çiloğlu'na teşekkür etti. Prof. Dr. Recai İnam daha sonra ilk okulu başladığı Perşembe Şehit Astsubay Salim Uçar İlkokulu'nda ki öğrencilerle bir araya geldi. Okuduğu sınıfa girerek anılarını tazeleyen İnam öğrencilere kendini ve mesleğini tanıtarak sohbet etti. Etkinliğe Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam ve Okul Müdürü Şenol Özdil de katılarak doğup büyüdüğü toprakları unutmayan Recai İnam'a teşekkür ederek başarılar dilediler.

Recai İnam son olarak Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Fen Lisesi'nde bir araya geldiği öğrencilere sunum yaparak çeşitli kimya deneyleri gerçekleşti. Okul Müdür İsmail Ertop ve öğrenciler İnam ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Kendisine bu imkanı tanıtan Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu'na teşekkür eden Recai İnam, ilgilerinden dolayı okul idareci ve öğrencilere teşekkür etti. Savaş Çiloğlu, derneği faaliyetleri kapsamında etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade ederek, katılımcıların öğrencilere rol model olduğunu ifade etti.

Recai İnam ise ; "Bu zamana kadar birçok kitabımızı, makalelerimi yayınlattım. Ve en önemlisi yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz var. Bunlar hep kazanım diye düşünüyorum. Öğretim üyesinin odasına kapalı kalmayıp, doğduğu büyüdüğü yerleri gezip, onlara bir ilham kaynağı olması bence son derece önemli. Olması gereken bir şey. Çünkü ünlü filozofun dediği gibi 'Bakarsam görürüm, duyarsam anlarım, yaparsam uygularım'. Ben emeği geçen herkese, bana bu duyguları yaşattığı için teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi