TFF 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor ligde Pazar günü Manisa Büyükşehir Belediyespor ile karşılaştı. İkinci yarının ilk maçını Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda şampiyon adaylarından birisi olarak nitelendirilen Manisa temsilcisi ile oynayan kırmızı-lacivertli ekipte alınan 1 puan teselli oldu.

BU SEZON İLK KEZ BÖYLE KADRO İLE SAHAYA ÇIKTIK

Zonguldakspor'da devre arasında Onur Eriş, Şevket Güngör, Tahir Babaoğlu, Ercan Coşkun gibi futbolcular dahil olmak üzere toplam 7 futbolcu ile yollar ayrıldı. Bu futbolcuların yerlerine transfer edilen Mehmet, Semih ve Mustafa gibi futbolcular transfer edildi. Ancak bu futbolcuların lisanslarının Manisa Büyükşehir Belediyespor ile oynadığı maçta yetişmemesi Teknik Direktör Cahit Terzi'yi alternatif kadro çıkarmaya zorladı.

Zonguldakspor'da İsmail İn ve Kaptan Kaan Akgün gibi isimlerin yer aldığı ilk 11 ile sahaya çıktı. Güçlü rakip karşısında taraftarların puandan umudu yok gibiydi. Ancak sahaya çıkan futbolcuların tamamı 90 dakika boyunca canla başla mücadele edip, en az 4-5 pozisyon yakalaması taraftarları coşturdu. Her olumlu hareket sonrasında futbolcuları alkışlayan taraftarda futbolculara destek ve moral verdi. Yeni transferlerin de lisanslarının çıkmasıyla takım daha iyi duruma gelecek.

KÜME DÜŞME POTASINDAN UZAK DURMAK ŞART

Zonguldakspor'un Manisa Büyükşehir Belediyespor karşısında aldığı 1 puana olumlu bakan taraftarlar ilerleyen haftalarda takımın daha iyi futbol oynayacağına olan inancı fazla. Kırmızı-lacivertli ekip haftayı 21 puanla 11'nci sırada tamamladı. Küme düşme potasından takımın uzak kalması ve stressiz bir lig geçirmek için seri galibiyetler alması gereken Zonguldakspor'un en büyük destekçisi yine taraftar olacak. Ancak olası bir kötü gidişat takımın küme düşme potasına doğru ilerlemesine neden olacak. Yönetim, teknik heyet ve futbolcular daha şimdiden işi sıkı tutuyor.

Editör: Pusula Gazetesi