Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Belediyesi 2019-2020 Çocuk Meclisi seçimleri başladı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, temsili Çocuk Meclisi seçimine katılarak, "Sizden çok şey bekliyorum. Kent yönetiminde söz sahibisiniz" dedi.

Ereğli Belediyesi 2019-2020 Çocuk Meclisi seçim heyecanı, Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu'nda düzenlenen temsili Çocuk Meclisi çalışmalarıyla başladı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık öğrencilere, kendilerini geliştirmeleri, kent yönetimine katılmaları ve demokrasi bilinci konusunda çarpıcı mesajlar verdi. Posbıyık, çocukluğunu anlattı, öğrencilere "Mutlaka hedefiniz olmalı" dedi.

SEÇİMDE 9 ADAY YARIŞTI

Seçimde Ayşenur Yıldız, Çağla Arslan, Esma Değer, Eyüphan Çimen, Feyzanur Türkoğlu, Medine Temel, Öykü Koçdemir, Özlem Başol ve Zeynep Çimen aday oldu.

Adaylar, seçilmeleri halinde yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında açıklamalar yaptılar, vaatlerde bulundular.

Okul konferans salonunda düzenlenen seçime Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Sever, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muhammet Ali Ateş, Şube müdürleri, Okul Müdürü Altınay Turpçu ve Mahalle Muhtarı Muhammet Demir katıldı.

SİZ SEVGİ BARIŞ DOSTLUK KENTİNİN ÇOK DEĞERLİ ÇOCUKLARISINIZ

Başkan Posbıyık, burada yaptığı konuşmasında, "Siz Sevgi, barış ve dostluk kentinin çok değerli çocuklarısınız" diyerek konuşmasına başlayan Başkan Posbıyık şunları söyledi:

"Burada demokratik yönetim anlayışının, demokrasi bilincinin, seçme ve seçilme hakkının kullanımının çok güzel bir örneğini sergileyeceksiniz. Ben de buna tanıklık etmekten büyük memnuniyet duyuyorum.

Okulda temsilcinizi seçeceksiniz. Her okuldan gelen temsilciler kendi aralarından Kent Çocuk Meclisi'ni oluşturacak. Bu meclis aracılığıyla sorunlarınızı, önerilerinizi, bakış açınızı dile getireceksiniz, kent yönetimine katılacaksınız. Yol göstericiniz Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmalı. Mutlaka kendisinin doğrudan yazdığı Nutuk'u okumalısınız. Atatürk bu eşsiz yapıtında tüm belgeleriyle Türk Ulusu için yaptıklarını ve yapmayı tasarladıklarını açıklamaktadır. Bu, hepimiz için büyük bir rehberdir. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Soru sormaktan, araştırmaktan sakın vazgeçmeyin. Bu ülkenin soru soran, araştıran, yeni bilgilerle donanmış gençlere ihtiyacı var. Her döneminizde mutlaka bir hedefiniz olmalı. Kendiniz için, aileniz için; ülkeniz için... Ben Kışla Mahallesi'nin çocuğum. Annem babam sebzeciydi. Maddi durumumum da çok iyi değildi. Bu mahallenin çocuğuyum. Hedefim vardı. Çalıştım, çabaladım, sorguladım, araştırdım, sosyal oldum. Belediye Başkanı seçildim. Gençliğimde pidemi ve kabuklu fıstığımı alır. Limandaki eski iskeleye gider, 'Ben bir gün bu kente belediye başkanı olacağım' derdim ama belediye başkanı ne demek onu bilmezdim. Çok mücadele ettim ve başardım. Hedefiniz doğrultusunda çaba göstermekten, öğrenmekten vazgeçmeyin. Zaman içinde kendinizi daha iyi tanıyacak, ne yapmak istediğinizi keşfedeceksiniz. Bu süreçte, amaçlarınızı geliştirmek ve zenginleştirmek için fırsatlarınız olacak. Sevgi, barış ve dostluk kentinin çok değerli çocuklarısınız. Her şeyin anahtarı olan sevgi, gelişmenin anahtarı olan barış ve birlikteliğin simgesi olan dostluk sizlere yol göstersin. Ereğlili olmanın, burada yaşamanın ayrıcalığını hissedin."

TEKNOLOJİYİ TAKİP EDİN AMA ESİRİ OLMAYIN

Posbıyık, sözlerini şöyle tamamladı: "Mutlaka sporla, sanatla, edebiyatla bağınız olsun. Göreceksiniz bu sizin daha mutlu bireyler olmanızı destekleyecek. Hepinizin bir müzik aleti çalmasını ve bunu bizimle paylaşmasını isterim. Sahil bandı sizlerin... Parklar sizlerin...

Tabii ki teknolojiyi sonuna kadar kullanacaksınız ama onun esiri olmadan daha çok doğayla, denizle baş başa olmanızı istiyorum. Kentin yönetimine katılmanızı, bize sorular sormanızı, öneriler getirmenizi, eleştirmenizi bekliyorum. Gelecekte sizler söz sahibi olacaksınız. Ben diyorum ki, sadece gelecekte değil, şimdi de söz sahibisiniz. Sizlerle Ereğli'mizi daha da neşeli ve güzel bir kent yapalım. Okullarımızdaki seçimlere katılan ve oy kullanan tüm öğrencilerimizi sevgi barış dostluk duygularımla selamlıyorum."

Editör: Pusula Gazetesi