Zonguldak'ta geçen yıl Mart ayında bir restoranda çıkan silahlı kavgada Talat Yavuz'un ölümüne neden olan Tuğberk Posbıyık hakkında mahkeme kararını verdi. Sanığa 10 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Zonguldak Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada "Kasten Öldürme" suçlamasıyla tutuklu sanık Tuğberk Posbıyık ile taraf avukatları katıldı. Mahkemede Kdz. Ereğli eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık da oğlu olan tutuklu sanık Tuğberk Posbıyık'ın duruşması için erken saatlerde Zonguldak Adliyesi'ne geldi. Mahkeme bir önceki duruşmada olay anının güvenlik kamerası görüntüleri izlemiş, Cumhuriyet Savcısı ise suçun işleniş şekli, sanık savunması, iddianame, adli tıp raporları, deliller ile sanığın tutuklulukta geçirdiği süre dikkate alınarak tutukluluk halinin devamını talep etmişti.

Mahkeme haksız tahrik ile kasten öldürme suçundan tutuklu sanık Tuğberk Posbıyık'ın 10 yıl 10 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Posbıyık, son sözünde pişman olduğunu dile getirdi.

Olayın geçmişi

Olay, geçen yıl 19 Mart'ta Ereğli ilçesi Müftü Mahallesi'ndeki bir otelin en üst katında bulunan restoranda meydana geldi. İddiaya göre, arkadaşları ile birlikte yemek yiyen Kdz. Ereğli Belediyesi eski başkanlarından Halil Posbıyık'ın oğlu Tuğberk Posbıyık, bir süre sonra aynı masada oturduğu Talat Yavuz ile önce tartıştı, ardından da kavga etmeye başladı.

Tuğberk Posbıyık kavga sırasında yanında bulunan silahla üç el ateş ederek Talat Yavuz'u yaraladı. Restoranda bulunan diğer kişilerin araya girmesi ile Tuğberk Posbıyık otelden çıkartılırken, karakola gidip teslim olduğu öğrenildi. Aldığı üç kurşun yarası ile ağır şekilde yaralanan Talat Yavuz yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla ilçedeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Yavuz, bir gün sonra tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Olay anı güvenlik kamerasında

Tuğberk Posbıyık ile Talat Yavuz'un kavga etmesi, arkadaşlarının kavgayı ayırmaya çalışması olay günü restoranın güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. Kamera görüntülerinde ayrıca Posbıyık'ın silahıyla Talat Yavuz'a ateş etmeye başladığı anda restoranda bulunanların kaçıştığı, bazılarının masaların altına saklandığı ve bir kişinin silahı almaya çalıştığı görülüyor. Posbıyık'ın defalarca ateş ettikten sonra restoranı terk ettiği ve 112 ekiplerinin de yaralıya müdahalesi sonrası ambulansa götürdükleri görüldü.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER...

Editör: Pusula Gazetesi