Zonguldak'ta Corana Virüsten bir kişinin öldüğünü iddia ederek gerçeğe aykırı haber yapan 5 gazeteci gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Corona Virüs nedeniyle gerçeğe aykırı olarak kentte bir kişinin öldüğü haberini yapan ve alıntı yaparak gazetelerinde yayımlayan Mustafa Özdemir, Selçuk Koçaklı, Ergin Özkul, Seyfi Boyraz, Osman Sav polis ekiplerince gözaltına alındı. Gözaltına alınan gazetecilerin Emniyetteki işlemlerinin ardından Adliyeye çıkartılacakları öğrenildi.

Halkın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Özdemir, sosyal medya hesabından "Koronodan ilk ölüm" başlıklı haberle ilgili dört gazeteci gözaltında olduklarını paylaştı.

Mustafa Özdemir, "Haberin kaynağı birinci ağızdan üst düzey yetkilidir. Bu bilgi kirliliğiyle ilgili sorumlular konuşmadıkça benzer vakalar yaşanacaktır. Gazetecilik ahlakı gereği bilgi kaynağımızı açıklamayacağız" dedi.

Gazete bürolarına giden polisler, tutanak tutup haberle ilgili sorumlu kişileri gözaltına alıyor.

Zonguldak'ta dün toprağa verilen S. K. S. adlı vatandaşın Corona Virüs'ten öldüğü ve testininde pozitif çıktığı yönündeki haber kamuoyunda infial yarattı.

Test sonuçların çıkması için mezarlıkta dört saat bekletilen S. K. S. adlı vatandaşın test sonuçlarının negatif olduğu ortaya çıktı. Bir gazete ölenin pozitif vaka olduğunu yazdı.

Diğer gazeteler de aynı haberi internet sitelerinde yayınladılar. Valilik, haberde adı geçen kişinin testinin negatif çıktığını açıkladı.

corana-virusten-ilk-olum-yalanina-ortak-imza-attilar
'Corana Virüs'ten ilk ölüm' yalanına ortak imza attılar

halkin-sesi-o-haberi-yayindan-kaldirdi
Halkın Sesi, o haberi yayından kaldırdı

valilik-acikladi-o-hasta-coronadan-olmedi
Valilik açıkladı: O hasta Corona'dan ölmedi