Törene, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural ile emniyet mensupları Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu. Törene; Düzenlenen törene Bartın İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, Bartın İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı, Bartın Belediyesi Başkanvekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, CHP Bartın İl Başkanı İlknur Erkan, CHP Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, KOSGEB İl Müdürü Abdurrahman Usta, Bartın Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Sinan Amasralı, Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok, İl Müdürleri, Jandarma ve Polis teşkilatı üyeleri katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, şunları söyledi: "Bugün halkımızın sevgi ve güvenini kazanmış, milletimizin huzuruna, birlik ve beraberliğimize kast eden, tüm saldırıları kahramanca önlemiş, bu uğurda canları pahasına mücadele eden, hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygılı ve demokratik toplum ilkelerinden ödün vermeden, anayasa ve yasalara sadakatle görev yapan polis teşkilatımızın 173. kuruluş yıldönümünü sizlerle kutlamaktan büyük onur ve mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Kıymetli misafirler; Polis olarak dürüst, tarafsız, meslek etiği çerçevesinde, temelinde vatan, millet ve insan sevgisi bulunan bir anlayışla halkımıza en iyi hizmeti sunmak, halkımızla bir ve beraber olabilmek öncelikli hedefimizdir. Görevimizi yerine getirirken, milletimizden aldığımız güçle, Bartın halkının huzur ve güvenliği için yasaların bize vermiş olduğu yetkiyi doğru, yerinde ve zamanında kullanacağımızın ve bu görevler uğruna hiçbir fedakarlıktan asla kaçınmayacağımızın bilinmesini isterim.
Modern devletin en önemli görevi, kamu düzenini korumak ve yönetim yetkisini aldığı toplum ile bireylerin güvenliğini sağlamaktır. Suç ya da kabahatlerin işlenmeden önlenmesi, halkın ırz, can ve mal güvenliğinin sağlanması, toplum ve toplum düzenine yönelik mevcut ya da muhtemel tehlikelerin bertaraf edilmesi tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşlarımızın işbirliğini gerektirmektedir. Bartın polisi olarak bu çalışmalarda bizlerden desteğini esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere iş birliği içerisinde olduğumuz tüm kamu kurum ve kuruluşlarının değerli yöneticileri ile çalışanlarına, sivil toplum örgütlerine ve Bartın halkına şükranlarımı arz ediyorum."

Editör: Pusula Gazetesi