Kültürel ve Turistik açıdan olarak değerlendirilmesi gereken; Ilıksu Mağarası, Ilıksu'ya adını veren sıcak su kaynağının bulunduğu bölge çevre katliamıyla anılmaya devam ediyor.

Ilıksu koyu ve daha gün yüzüne çıkmamış eski çağlardan kalma kalıntıların olduğu Ilıksu'yu gören tepeler dinamit atışlarıyla patlatılıyor.

Esenköy Mahallesinde bulunan İnçatı Deresi üzerine kurulmuş taş kırma tesisi ve taş ocağı son 1 yıldır "İnçatı deresi yatağını" göz göre göre doldurmaya devam ediyor.

Öncü İnşaat, yoğun tepkilerin ardından dinamitle patlatma yapacağı zamanlar polis ekipleri bölgeye geliyor. Vatandaşların tepkisine aldırmadan patlatma devam ediyor.

Bugün yapılan patlatma çalışmasına polis ekipleri, şirket sahiplerinden İsmail Arslan ile birlikte geldi. Geldikleri yer, patlamalardan şikayetçi olan konutların olduğu yerdi.

Vatandaşlar, "Polis, bizim şikayetçi olduğumuz kişiyle birlikte özel mülkümüzün içine kadar geliyor. Bu doğru bir uygulama değil. Konunun tarafı olan kişiyle polisin bu kadar yakın olması doğru değil"dediler.

Zonguldak Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Zonğuldak İl Özel İdaresi, Kozlu Kaymakamlığı, Kozlu Belediyesi yıllardır Öncü İnşaat'a ve çevre katliamına göz yumuyor.

Editör: Pusula Gazetesi