Ekranların efsane dizisi Kurtlar Vadisi, şubatta "Kurtlar Vadisi Kaos" adıyla ekranlara dönüyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ı geçen haftaki ziyaretimde, makamında karşılaştığım dizinin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz, vadi hayranlarına bu müjdeyi verdi. Dizide her daim yüzü asık Şaşmaz'ın, Başsavcı Kocaman'la gülümseyerek yaptığı "Cüppe futbol oynar mı?" sohbeti de bu haftaki yazımda.

TÜRKİYE Necati Şaşmaz'ı, Polat Alemdar olarak tanıdı ve sevdi.

10 yılı aşkın süre yayınlanarak bir rekora imza atan Kurtlar Vadisi dizisinin Polat'ı ile bilin bakalım nerede karşılaştık?

Geçen hafta Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ı, Habertürk Özel Haber Koordinatörü Gazeteci Yasemin Güneri ile ziyarete gittiğimizde, Başsavcı Kocaman'ın odasında. Makam odasının kapısı açıldı. Fenomen dizinin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz içeri girdi. Yanında, "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisinde "Cahit" karakterini oynayan Cahit Kayaoğlu ile birlikte.

'CAHİT', ŞAŞMAZ'IN ÇOCUKLUK ARKADAŞIYMIŞ

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde komiser olarak görev yapan Kayaoğlu'nun polisliği bırakıp oyunculuğa geçmesi de "tesadüf" değil, Şaşmaz'la çocukluklarına dayalı dostluklarının sonucuymuş. Çocukken Elazığ'da, Necati Şaşmaz ile Cahit Kayaoğlu sokakta beraber oynamış. Babaları da hala dost.

Şaşmaz içeri girip daha karşımdaki koltuğa oturmadan gazetecilere özgü merakla "Hoş geldiniz" yerine "Siz neden başsavcılığa geldiniz" demeyi ihmal etmedik. Şaşırma sırası Şaşmaz'a geldi. Başsavcı Kocaman ile karşılaşıp tanıştıklarını ve "sadece nezaket ziyaretine" geldiklerini söyledi. Sohbetimizin konusu ise oyuncularla, hakim-savcıların yaşamları ve yeni dizi oldu.

CÜPPE FUTBOL OYNAR MI?

Dizide her daim yüzü asık Şaşmaz gülümseyerek hayranlarının kendisini Polat Alemdar gibi olduğunu sandığını ama ustalarından hep "Oyuncu kıyafetini sette bırakır. Özel yaşamına taşımaz" tavsiyesi aldığını ve böyle de yaşadığını aktardı. Bunun üzerine Başsavcı Kocaman hakim ve savcılar yönünden de benzer bir durum yaşadıklarını bir anısı ile anlattı. Kocaman savcı olarak görev yaptığı yıllarda, futbol oynayıp yüzmeye gittiği için bir meslek büyüğünün kendisine "Savcı Bey, cüppe futbol oynar mı?" diye takıldığını söyledi.

HSK DA, YARGITAY DA ETİK KURAL BELİRLİYOR

Küçük bir dipnot: Başsavcı Kocaman'ın da altını çizdiği, hakim ve savcıların "cüppe" ile ne yapıp ne yapamayacakları, hakim-savcı kimlikleriyle sosyal medyayı nasıl kullanacaklarına ilişkin etik kuralları konusunda Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) uzun süredir bir çalışma yapıyor. Bu konuda hakim-savcılara dönük ilke kararları yakında kamuoyuna açıklanacak.

TÜRK YARGITAY'I ETİK İLKELERİ İLAN EDİLECEK

Yargıtay ise etik çalışmasında sona geldi. "Bakalorya Hakimiyet İlkeleri", "Budapeşte Savcı İlkeleri" gibi "Türk Yargıtay'ı Etik İlkeleri" ilan edilecek. Bu amaçla geçen eylülde "Yargıtay Etik, Şeffaflık ve Güven Projesi" çalıştayı yapıldı. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit sohbetimizde, 2015-2019 Stratejik Planı doğrultusunda etik kuralları oluşturacaklarını ve Yargıtay'ın daha çok şeffaflaşacağını belirtti.

KURTLAR VADİSİ HAYRANLARINA MÜJDE

Etik sohbetinin ardından Şaşmaz, Kurtlar Vadisi hayranlarına bekledikleri müjdeyi verdi. Kurtlar Vadisi efsanesi yeniden başlıyor. Şaşmaz önümüzdeki şubatta dizinin, "Kurtlar Vadisi Kaos" adıyla yayınlanmaya başlayacağını söyledi.

Şaşmaz'ın hep gülümseyerek konuşması üzerine son olarak "komedi" oynayıp oynamayacağını da sorduk. Komedi yazdığını ancak zaman bulup çekemediğini söyledi.

Şaşmaz'ı, kendi yazdığı komedi filminde izlerseniz şaşırmayın...

Editör: Pusula Gazetesi