TFF 2. Lig Beyaz Grup'da mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor Başkent deplasmanında Hacettepe ile karşılaştı. Kırmızı-lacivertli ekip Pazar günü deplasmanda 2-0 geriye düştüğü maçta Çorumspor ile 2-2 berabere kalarak 1 puan kazanmış ve play-off yolunda umutlarını sürdürdümüştü. Zonguldakspor haftaya 32 puanla 10'uncu sırada girerken, ev sahibi Hacettepe ise 26 puanla 14'üncü sırada girdi.
Etemestgut Belediyesi Atatürk Stadı'nda oynanan Hacettepe-Zonguldakspor maçını Ozan Bileyci, Ufuk Uğurlu, Berkay Daban hakem üçlüsü yönetti.
Play-off yolunda puan kaybına tahammülü bulunmayan ve bu bilinçle sahaya çıkan Zonguldakspor rakibi karşısında özellikle ilk 45 dakika dengeli futbol oynadı. Maçın 42'nci dakikasında Hacettepe Serdarcan'ın attığı golle maçta 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı.
İKİNCİ YARIDAKİ ÇABA PUAN İÇİN YETMEDİ
Ligde 5 maçta geri dönüş yaşayarak puan sahibi olan Zonguldakpor 1-0 yenik tamamladığı Hacettepe maçının ikinci yarısına da umutlu başladı. Zonguldaksporlu futbolcuların baskısı ve çabası 90 dakika sonunda puan getirmedi ve kırmızı-lacivertli ekip sahadan 1-0 yenik ayrıldı.
PLAY-OFF UMUTLARI MUCİZELERE KALDI
Zonguldakspor Hacettepe yenilgisiyle play-off umutlarını mucizelere bırakırken 5'nci sıradaki 40 puanlı İnegölspor'un 8 puan gerisinde kalarak umutların bitmesine neden oldu. Elmas 32 puanda kalırken Pazar günü sahasında Hekimoğlu Trabzon'u konuk edecek. Rakip Hacettepe ise bu galibiyetle 29 puana ulaştı.


SAHA: Etimesgut Belediye Atatürk Stadyumu
HAKEMLER: Ozan Bileyci[*][*], Ufuk Uğurlu[*][*], Berkay Daban[*][*]
HACETTEPE SK: İlksen[*][*], Selim[*][*], Kadir[*][*], Ömürcan[*][*], Eren[*][*], Mustafa[*][*](Dk.83 Kaan[*]), Volkan[*][*], Ali[*][*], Yağız[*][*](Dk.88 Muhammed [*]), Serdarcan[*][*][*], Mehmet Can[*][*]
ZONGULDAKSPOR: Sinan[*][*], Abdulcebrail[*][*], Hakan[*][*], Ramazan[*][*], Emre Can[*][*], İsmail[*][*](Dk.62 Muhammet[*]), Serhat[*][*], Metin[*][*], Onurcan[*][*](Dk.81 Gökhan [*]), Yiğit[*][*](Dk.67 Görkem[*][*]), Mehmet Gürkan[*][*]
GOL: Dk.42 Serdarcan (Hacettepespor)