Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve Kit Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, aynı zamanda bir Kit Kuruluşu olan Milli Piyango İdaresi (MPİ) Genel Müdürlüğü'nden, 2019 yılı kamu yatırımları programı kapsamında , Zonguldak İli'ne yatırım yapılması talebini yineleyerek, MPİ Genel Müdürü Bekir Yunus Uçar ve Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ile bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Milletvekili Yavuzyılmaz, 2019 yılı Ocak ayı içersinde, MPİ' nin her yıl plana alarak toplumsal katkı amacıyla kamuya aktarılan kaynağına talip olup, Zonguldak Bahçelievler Mahallesi'nde yer alan ve Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi, Zonguldak Fen Lisesi ve İbrahim Fikri Anıl Orta Okullarının, ortaklaşa kullanabilecekleri, bir kapalı spor salonu yapmasını için kuruma dilekçe sunmuş, sonrasında, MPİ Genel Müdürü'nün değişmesi nedeniyle talep bekleme sürecine girmişti.

O süreçte, yapılmasını istenilen spor salonunun teknik özelliklerini, çizimlerini ve mimari planını da hazırlayarak dilekçe ile birlikte yetkililere yollayan CHP'li Milletvekili, salonun inşa edileceği bölgeyle ilgili detaylı çalışmaları da kurumla paylaşmış, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nün daha önce İstanbul, Ankara ve Mardin'e yaptığı spor salonlarına da atıfta bulunarak; "Zonguldak'ın da bu hizmetten yararlanması için bu üç okuldaki 2 bin öğrenci ve eğitimciler adına bu talepte bulunuyorum" ifadelerine yer vermiştir.

"Yavuzyılmaz, MPİ Genel Müdürü'nden oluru aldı."

CHP'li Milletvekili, Anayasa vurgusu yaparak, spor imkanlarının önemine dikkat çektiği dilekçesi ve ardından meydana gelen gelişmelere istinaden şu ifadelere yer verdi;

"Anayasamızda bulunan, 'Gençlik ve Spor' başlıklı, Gençliğin Korunması ve Sporun Geliştirilmesi konusundaki 58. ve 59. Maddelerine dayanarak bu spor salonunun yapılmasının büyük bir ihtiyaç ve gereklik olduğunu aşikardır. Gençlerin sigara, alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutulup spora yönlendirilmesi adına bir spor salonun varlığı işlevsel olacaktır. Daha öncesinde de Milli Piyango İdaresinden talepte bulunmuş, Zonguldak İlimiz için yatırım desteği istemiştik. Kurumun Genel Müdürünün değişmesi ile talebimiz bekleme sürecine girmişti.

Bugün, MPİ Genel Müdürü ile gerçekleştirdiğim görüşmede, 03.01.2019 tarihli dilekçemdeki talebi yineledim. Sn. Genel Müdür talebimize olumlu yanıt dönerek, Zonguldak Valiliği üzerinden talebin gönderilmesi şeklinde iş akışını ve prosedürünü tarif ettiler. Konuyu, bu güzel gelişmeyi Valimize de aktardım. Milli Piyango İdaresi'nde kapalı spor salonunu yaptıracak para şuan hazır bekliyor. Vali Bey'in spor salonu ihtiyacını Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirmesiyle süreç hayata geçmeye başlayacaktır. İnanıyorum ki, kendileri de üzerlerine düşen adımı atacaklardır. Zonguldak'ımıza bu yatırımı yaptırabilirsek, 2 bin öğrencimiz de hak ettikleri bir spor salonuna kavuşmuş olacaklar."

Editör: Pusula Gazetesi