Ocakta 4 - 6 Kişilik 30-60 dk

Malzemeler

  • 500 gram pırasa
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1/2 çay bardağı kuş üzümü
  • Tereyağı
  • Maydanoz
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

Pırasaları suda haşlayın ve haşladıktan sonra soğuk suda bekletin.

Uygun bir tavada soğanları kavurun.

Daha sonra pirinçleri ve suyu ekleyin.

Pirinçler suyunu çektikten sonra maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin.

Hazırladığınız iç harcı soğumaya bırakın.

Soğuyan harcınızı pırasaların içine doldurarak tencereye dizin.

Üzerine su ilave ederek kısık ateşte 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Editör: Pusula Gazetesi