Çaycuma Müftülüğü tarafından zaferin 102. yılında şehit ve gazileri anmak üzere Perşembe Merkez Camii'nde sabah namazı buluşması ve dua programı düzenledi. Programa; AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, İlçe Müftüsü Mamut Rauf Arcaklıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Memur Sen ve Diyanet Sen İlçe Temsilcisi Kenan Tunç, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Şendoğan Kaya, Emlakçılar Derneği Başkanı Erol Ünlü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Perşembe Merkez Camisini dolduran vatandaşlar ellerini semaya açarak şehitler için dua etti. Namaz ve duaların ardından vatandaşlara cami avlusunda kahvaltı ve tatlı ikram edildi.

İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, camiyi dolduran vatandaşlara teşekkür ederek, Çanakkale'de düşmanların gücünü bozan savaşın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı gibi 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Ömer Halis Demir'in ve daha yakın bir zamanda canını feda eden Fethi Sekin'in hainlerin planlarını bozduğunu kaydetti.

Arcaklıoğlu;"Çanakkale, bir mecidiye borç için ölmeden Helallik isteyen Beybaşlı Mehmetlerin, Ahmetlerin şehadet şerbeti içtiği yerdir. Çanakkale, "Komutanım benim tüfek bozulmuş tetik basmıyor "diyen askere, yüzbaşının; 'Tüfek sağlam oğlum senin parmağın kopmuş" denilen yurdun dört bir yanından dönmeye değil, ölmeye gelenleri kahramanlık destanıdır Çanakkale"diye konuştu. Müftü Arcaklıoğlu son olarak Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale şehitleri için yazdığı şiiri okudu.

Editör: Pusula Gazetesi