Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper Ligde mücadele eden ligin yeni ekiplerinden Perşembe Belediyespor kötü başladığı ligde, kötü devam etti. İkinci yarı kıpırdanan Perşembe Belediyespor kümede kalma mücadelesi veren takımlar arasında yer aldı. Son haftalarda büyük bir stres yaşayan Perşembe Belediyespor Pazar günü deplasmanda Akınspor gibi güçlü bir ekiple karşı karşıya geldi. Ligde iddiası bulunmamasına rağmen Akınspor sahasında konuk ettiği Perşembe Belediyespor'a 2-0 yenilmesi Perşembe Belediyespor'un ligde kalmayı garantilemesini sağladı.

Akınspor karşısında aldığı galibiyetin ardında büyük bir coşku yaşayan Perşembe Belediyespor bu galibiyetle ligin bitimine 2 hafta kala kümede kalmayı garantiledi. Perşembe Belediyespor hafta sonu ligden çekilen Filyos Ateşspor karşısında hükmen 3-0 galip ayrılacak ve matematiksel olarak ligde kalmayı garantileyecek.

Ligin son iki haftasında Kozlu Belediyespor ve Çaycumaspor kümede kalma mücadelesi verecek. Küme düşme potasından 6 puan uzakta olan İhsaniyespor'un da matematiksel olarak küme düşme tehlikesi bulunmasına rağmen İhsaniye alacağı 2 maçta 1 puan İhsaniyespor'u da kurtaracak.

Editör: Pusula Gazetesi