Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Perşembe Beldesinde, çevre bilincini geliştirmek, plastik poşet kullanımının önüne geçmek ve tüketicilere destek olmak amacıyla kadınlara özel file örme kursu açıldı. Perşembe Belediyesinin katkı ve destekleriyle Belediye Düğün Salonunun alt katında açılan kursa 20 bayan katıldı.

Perşembe Belediyesinin malzeme temin ettiği kursun öğreticiliğini Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt ve Fatma Hamarat yapıyor. Ortalama 6 ay devam etmesi planlanan kursa kayıtlar devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Berna Özyurt, Çaycuma'da, Velioğlu Mahallesinde ve son olarak Perşembe'de file örme kursu açtıklarını, kadınların kurstan çok memnun ve mutlu olduklarını, diğer mahallelerde de kurs açmayı düşündüklerini söyledi. Özyurt; " Bu kursu belediyenin desteğiyle açtık. File öreceğimiz yumakları ve diğer malzemeleri belediyemiz temin etti. Malzemeleri bayanlarımıza ücretsiz dağıttık. Bir yumaktan 2 file çıkıyor. Biri bize, biri size dedik. Diğerini de yine halkımıza hediye olarak vereceğiz. Yani ücretli değil. Bize destek olan Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz. Kursumuz talep olduğu ve kadınlarımız ben bu işi öğrendim diyene kadar devam edecek" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi