Zonguldak'ın Ereğli İlçesine bağlı Süleymanbeyler Köyü'nde kurulan pazar yerinde oluşan çevre kirliliği, vatandaşların yanı sıra köye gelen esnafların da tepkisini çekiyor.

Eski Ereğli Belediye Meclis Üyesi İsmet Koç, konu hakkında yaptığı açıklamada, evinin bahçesinde yetiştirdiği ürünleri, çevre il ilçe, belde ve köylerdeki pazarlarda da satışa sunduğunu söyledi.

Koç, Düzce, Bolu, Adapazarı, Mengen gibi bölgelerdeki pazarları gezdiğini belirterek, şöyle dedi: "Bu tür pazarlarda, evimin bahçesinde beslediğim organik tavuk, yumurta, marul, maydanoz, soğan gibi çeşitli sebzeleri satışa sunuyorum. Süleymanbeyler Pazarı ise sadece benim için değil, bölgemizdeki birçok esnaf için önemsenen bir pazaryeridir. Tarihi geçmişiyle de önemli olan bu pazarımızın yaşatılabilmesi için yeterli çabanın ise gösterilmediği kanaatindeyim. Kadınlar tuvaleti kilitli olan pazaryerinde, erkekler tuvaleti oe kirlilik nedeniyle kullanılmıyor. Dere yatağı ise çeşitli atıklar nedeniyle çöplük haline dönüşmüş durumda. Köy muhtarının gösterdiği çabayı da görüyoruz ancak, yalnız kalıyor ve imkanları bu kadarına elveriyor. Gerek mülki amirlerimizin, gerekse milletvekillerimizin; civar köylere ve bölgeye hitap eden bu tarihi pazaryerimize sahip çıkmalarını istiyoruz. Köylüyüz diye bizi hor görmesinler, hizmet etsinler."

Editör: Pusula Gazetesi