Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği, Türk Ulusal Ajansı tarafından Gönüllülük ve Dayanışma Projeleri(Avrupa Gönüllülük Hizmeti) için akreditasyon almaya hak kazandı. Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği akredite olarak Türk Ulusal Ajansı'na ve AB Komisyonu Yürütme Ajansı' na başvuruda bulunarak diğer akredite kurum ve kuruluşlar ile proje ortaklığı gerçekleştirebilecek. Akreditasyon alan dernek, gençlere Avrupa Gönüllülük Hizmeti alanında projeler oluşturarak gençlerin mevcut projeler ile 2-12 ay arasında projenin gerçekleştirildiği ülkelerde mevcut proje konusu üzerinden deneyimler kazanma ve dil becerilerini geliştirme imkanı sağlıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Önder Küçüköner; Bölgemizde akreditasyon alan tek kurum olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.Bize inanan ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz.Gençlerimiz adına çok kıymetli bir başarıya imza atmanın ve onlara yeni kapılar açmanın heyecanı içindeyiz.Zonguldak 'taki gençlere bu güzel gelişme hayırlı olsun.Hep birlikte mutlu güzel günlere..

Avrupa Gönüllü Hizmeti, 17 - 30 yaş aralığındaki tüm gençlerin dahil olabileceği, gönüllülüğe dayanan ancak pek çok artısı bulunan bir sistemdir. Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH), Avrupa Birliği ülkelerinin yanı sıra, pek çok ülkeyi kapsıyor. Ülkemizin de dahil olduğu bu yapıya, STK, Kamu kuruluşu ve benzeri kuruluşlar akredite olarak projeleri ile katılabiliyor, gönüllü katılımcı bulabiliyor. Ancak buradaki en önemli kriter, gönüllülerin dahil olacağı projenin oluşturulmasından da önce Avrupa Gönüllü Hizmeti sistemine akredite olunmasıdır. Sosyal sorumluluk alanında kar amacı güden tüm kuruluşları bu kapsamda görebiliriz ve gençlerin zevk alacakları, kişiliklerini geliştirirken farklı kültürler ile tanışacakları projelerin başarıyla hayata geçtiğini görülmektedir.

Uzun yıllardır sorunsuz bir şekilde işleyen bu yapıyı gençler açısından değerlendirecek olursak harika bir fırsat olduğunu söyleyebiliriz. 17 ile 30 yaş aralığındaki gençlerin başvurabildiği projeler 2 ile 12 ay arasında bir zaman zarfına yayılmaktadır. Gönüllülük esasının temel olduğu projeler, hem kişilik anlamında, hem de psikolojik olarak pek çok katkı sağlayacaktır. Ayrıca Avrupa Gönüllü Hizmeti %5'lik düzeyde yani temel eğitim seviyesinde dil eğitimini de kapsamaktadır. Bu da şüphesiz ki Avrupa Gönüllü Hizmetine dahil olan gençler için bir avantaj olacaktır. Yer alınan ücretsiz faaliyetler ise pek çok farklı konuya sahip olabilir. Kısacası bu sistem kapsamında dahil olacağınız projede pek çok farklı görevde yer alabilirsiniz. Projeye başvurmadan önce detaylıca incelemenizde fayda var.

Gönüllü olarak başvurmak isteyenler açısından konuya bakacak olursak, öncelikle ilgili projelere gönüllüleri gönderen kuruluşlara ulaşmanız gerekiyor. Çünkü Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamında bir projeye dahil olmak, ancak belli sivil toplum kuruluşları aracılığı ile gerçekleşmektedir. Bunun için de söz konusu olan sivil toplum kuruluşlarına motivasyon mektubunuzu göndererek başvuruda bulunmanız gerekiyor. Hem neden gönüllü hizmete talip olduğunuzu anlatacağınız, hem de projeye katılmak için uygun olduğunuz tarihleri belirteceğiniz bu mektup oldukça önemli. Eğer olumlu cevap alırsanız ise Avrupa Gönüllü Hizmeti yapabilirsiniz demektir. Bu konunun maddi boyutu da en çok merak edilenlerden biridir. Avrupa Gönüllü Hizmeti nedir sorusunun ardından, ne kadar bütçeye ihtiyacım var sorusu akla geliyor. Oysa bu ücretsiz bir sistemdir. Yani herhangi bir bütçe ayırmanıza gerek yok. Yol, konaklama, yemek masrafları ve dil eğitimi karşılandığı gibi katılımcıya bir miktar da cep harçlığı verilmektedir. Ancak bu miktar sizin için yeterli değilse, fazlasına ihtiyaç duyar ve bir bütçe ayırırsınız. Bunun dışında Avrupa Gönüllü Hizmetinin herhangi bir masrafı söz konusu değildir.

Ayrıca Erasmus Plus Yetişkin Eğitimi alanında bu yıl koordinatörlüğü bulunan

Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği, Türk Ulusal Ajansı tarafından organize edilen 2019 Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Yetişikin Eğitimi Koordinatörler Bilgilendirme Toplantısına katıldı. Developing The Competences Of Educators To Promote Social Entrepreneurship Of Adults With Migrant Blackground adlı projesi ile Stratejik Ortaklıklar Yetişkin Eğitimi alanında koordinatörlüğü bulunan Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği'ni bilgilendirme toplantısında Sevda Çukdar Arslantürk temsil etmiştir. Proje sürecinin nasıl işleyeceği, kuralların neler olduğu ve dikkat edilmesi gereken hususların katılımcılara aktarıldığı toplantı Ankara'da gerçekleştirilmiştir.Zonguldak Valiliğinin, İtalya, Yunanistan, Polonya'dan kurumların ortağı olduğu; Zonguldak adına ilk defa bir kurumun kabul edilen Stratejik Ortaklıklar Yetişkin Eğitimi alanındaki kısa adı Edu4Sent olan proje, 2019-2021 yılları arasında gerçekleştirilecektir.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Merkez İlçe Başkanlığı'nın 7'inci Olağan Genel Kurulu öncesi beldelerde ve mahallelerde delege seçimleri devam ediyor. Dün Karaman Beldesi'nde gerçekleştirilen delege seçimleri, bugün Elvanpazarcık Beldesi'nde devam etti. Delege seçimleri için 6 sandığın kurulduğu beldede Belediye Başkanı Hüseyin Uzun ile birlikte parti üyeleri delegelerini belirledi. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ve beraberindeki heyet, seçimleri yakından takip etti."

Editör: Pusula Gazetesi