Bulgaristan'ın Plovdiv şehrinde "Big Brother Big Sister of Bulgaria "adlı kurumun bünyesinde 8-14 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen "Learn to Live Together" başlıklı "Gençlik Liderlerinin Hareketliliği" alanındaki projeye Türkiye 'den Zonguldak'ta faaliyet gösteren Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği katıldı. Bulgaristan, Makedonya, Hırvatistan, Yunanistan, Romanya, Azerbaycan, Ukrayna, Litvanya, Portekiz, Ürdün, Mısır ve Türkiye'den toplam altmış gençlik liderinin katıldığı projeye Paydaş Eğitim ve Kültür Sanat Derneği'ni temsilen Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Dr. Öğretim Üyesi Hasan Özer, Öğretim Üyesi İbrahim Kerem Öztürk, Öğretim Üyesi Eda Baki Zengin katıldılar.
"Yerelde İnsan Hakları Eğitimi" temalı projede; "İnsan Hakları Üzerine Analizler, Avrupa İnsan Haklarındaki Gelişim, Şiddet Ve Hoşgörü Konularında Medyanın Rolü, Gençlerin Topluma Eşit Şartlarda Dahil Olabilmeleri Hakkında Araştırma, Eğitim, Uygulama ve Yeni Metotların Geliştirilmesi" alt başlıklar doğrultusunda çalışmalar ve etkinlikler yapıldı.
ZBEÜ Dr. Öğretim Üyesi Hasan Özer, proje hakkında şu bilgileri verdi:

"Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği olarak 8-14 Mayıs 2019 tarihleri arasında Bulgaristan'ın Plovdiv şehrine bağlı Brestnik Köyü'ndeki Erasmus Plus Projesi'ne katıldık. Berkut Hotel'de 12 ayrı ülkeden altmış katılımcı ile başlayan 'Learn To Live Together' Erasmus Plus Projesi'nin amacı, temelde farklı ülkelerden gençleri bir araya getirerek toplumsal farkındalık gerektiren insan hakları konularında, eğitmek ve gönüllülük esasına bağlı olarak bu gençlerin yazın Bulgaristan'da belli kurumlarda çalışmasını sağlamaktı. Etkinlik süresince her gece farklı ülkeler kendi tanıtım gecelerini gerçekleştirdi. Eğitim süresince katılımcıların aktif rol aldığı süreçler oldu. Kendilerine verilen konularda fikir alışverişi yaparak kendi kültür ve ülkelerinde karşılaştıkları sorunlar üzerinden çıkarımlar yapıldı. Etkinlik süresince Mısır, Bulgaristan ve Makedonya'dan konuşmacılar çeşitli workshoplar gerçekleştirdi. Proje bitiminde sertifika töreni yapıldı. Proje kapsamındaki çalışmaların katılımcılara önemli kazanımlar sunduğunu, fikir geliştirme anlamında faydalı bir proje olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği'ne bizleri böylesine anlamlı bir proje ile buluşturduğu için teşekkür ediyorum."

Dernek Başkanı Önder Küçüköner de, yaptığı açıklamada, "Derneğimizin öncelikli hedefleri arasında yer alan proje üretmeyi ve proje ortaklıklarına iştirak etmeyi çok önemsiyoruz. Kişisel gelişimimize katkı sunarak ancak toplumsal gelişim gerçekleştirebiliriz. Bu doğrultuda adımlar atmaya daha çok öğrenmeye ve daha çok paylaşmaya her zaman hazırız. Katılımcılarımıza gösterdikleri üstün başarıdan dolayı Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği olarak teşekkür ederiz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi