En yakın arkadaşlarımız olan evcil dostlarımızın beslenmesi son derece özen gösterilmesi gereken bir konudur. Bu nedenle mama seçimi konusunda dikkatli olunmalıdır. Doğru, kaliteli ve tüm besin gereksinimlerini karşılamak için yeterli olmayan mamaların seçilmesi ciddi sağlık sorunları ile karşılaşılmasına neden olabilir.

Kedi maması seçiminde kedinin kilosu, yaşı, ırkı, kısırlaşma durumu gibi faktörler doğrudan etkilidir. Bu nedenle her mamanın her kedi için uygun olması mümkün değildir. Kedilerin sahip olduğu özelliklere göre tüketmeleri gereken mamalar değişiklik gösterebilir. Kedi mamaları ambalajlarında yaş ayrımı bulmakta olup genelde "Junior" mamalar yavru kediler, "Adult" mamalar ise yetişkin kediler içindir.

Sevimli dostlarımızın farklı gelişim evrelerinde ihtiyaç duydukları besin değerleri, vitaminler ve minerallar değişir. Bu nedenle kedi maması satın alınırken, içerdikleri yağ ve protein değerleri kedilerin içerisinde bulundukları gelişim evresine göre değerlendirilmelidir.

Kedi maması seçimi konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta kedinin kilosudur. Yaşına göre zayıf ya da kilolu olma durumu mama seçimi esnasında göz önünde bulundurulmalıdır. Zayıf kedilerde ağırlıklı olarak yüksek vitaminli mamalar, kilolu kediler için de diyet mamalar tercih edilmelidir.

Kısırlaştırma kedi maması seçimini etkileyen son derece önemli bir durumdur. Kısırlaştırma işleminden sonra kedilerin metabolizmalarında bazı değişiklikler meydana gelir. Buna bağlı olarak sağlıklarının bozulması ya da hızlı bir şekilde kilo almaları söz konusu olabilir. Bu tür istenmeyen durumlarla karşılaşılmaması için kısırlaştırılmış kedilere özel mama kategorilerinde yer alan ürünler tercih edilmelidir. Böylece kedinizin sağlıksız bir şekilde kilo alması ve çeşitli sağlık sorunları yaşaması riski minimize edilebilir.

Doğru mama seçimi yapabilmek için dikkat edilmesi gereken bir diğer konu kedinin cinsidir. Her kendi cinsi farklı yapısal özelliklere sahip olduğundan farklı besin değerlerine ve vitaminlere ihtiyaç duyması doğaldır. Cinse bağlı olarak tüylerinin uzunluğu ve fazlalığı da kedi maması seçiminde belirleyici özelliklerdir.

adresemama.com adresinde yer alan kedi maması kategorisinde, kediniz için en faydalı içeriklerin yer aldığı kedi mamalarına ulaşabilirsiniz. Birçok farklı seçeneğin yer aldığı kategoride en kaliteli markalara ait yüzlerce çeşit ürünü inceleyebilir; kedinizin yaşına ve özelliklerine en uygun ürünleri en ekonomik fiyatlarla satın alabilirsiniz.

Kedi Ve Köpek Maması Alırken Bunları Unutmayın

Köpeklerde mama seçimi tıpkı kedilerde olduğu gibi belirli etkenlere göre yapılmalıdır. Köpeklerin beslenme ihtiyaçları yavru, yetişkin ve yaşlı olup olmadığına göre belirlenmelidir. Ayrıca küçük ırk, orta ırk ve büyük ırk olmaları da beslenme ihtiyaçları üzerinde doğrudan belirleyici etkiye sahiptir. Köpek maması köpeğin gelişimsel özelliklerine göre belirlenmesi ve seçilen mama patili dostunuzun ihtiyaç duyduğu vitaminleri ve mineralleri içermelidir. Doğru bir beslenmeden söz edilebilmesi için köpeklerin ihtiyaçları doğrultusunda günlük protein, enerji, vitamin ve mineralleri yeterli ölçüde ve doğru bir şekilde alabilmesi gerekmektedir.

Minik dostlarımız sütten kesildikleri andan 12 aylık olana kadar geçirdikleri süre boyunca yavru köpek maması ile beslenmelidirler. Yavru köpekler için ihtiyaçları doğrultusunda özel olarak üretilen mamalar, diğer mamalara oranlar çok daha fazla mineral ve protein içerirler.

12 ayını tamamlayan köpeğiniz artık bir yetişkindir. Ve bu dönem 7-8 yaşına kadar sürer. Yetişkin köpek mamaları hayvan dostunuzun daha sağlıklı olmasını, hazımsızlık ve sindirim gibi sorunlar yaşamasını önleyecek şekilde üretilir. Bununla birlikte yetişkinlik başlangıcı ırka göre değişiklik gösterebilir. Büyük ırkların gelişimi ve yavru dönemi 24 ayda tamamlanır.

Yetişkinliği izleyen yaşlılık döneminde köpeklerin mideleri ve sindirim sistemleri daha hassastır. Hareketliliklerinde de bir azalma olduğundan çok yüksek proteine sahip olan ürünler tercih edilmemelidir.

Patili dostlarımız için seçilen kaliteli mamalarda glisemik oranı yüksek pirinç, mısır gibi ürünlerin yanı sıra soya, hayvan yan ürünleri, katkı maddesi bulunmamasına özen gösterilmelidir. Aynı zamanda karbonhidrat değerinin dengelenmiş olması çok önemlidir. Et oranının yüksek olan, Glucosamine, Chondritin, L-Carnitine gibi takviyeler ve doğal antioksidanlar içeren mamalar tercih edilmelidir. Eğer mama kullanılmaya başlandıktan sonra gaz, ishal, mide bulantısı gibi durumlarla karşılaşılıyorsa mama tercihi yeniden gözden geçirilmelidir. Ve önemlisi değişen gelişim evrelerine ve farklılaşan ihtiyaçlara karşı mama tercihinde değişikliğe gidilmelidir.

Köpeklerin de tıpkı diğer canlılar gibi yaşamlarının farklı dönemlerinde farklı beslenme gereksinimlerine ihtiyaçları vardır. Bununla birlikte köpeklerin sindirim sistemleri insanların sindirim sisteminden çok farklı özelliklere sahiptir. Evde hazırlanan ya da evde kalan yemek artıklarından beslenmek köpekler için faydalı değildir. Bu tür yemeklerin içerisinde bulunan maddeleri köpekler sindirim sistemlerinin yapısal özellikleri nedeniyle enzimleyemezler. Patili dostlarınızın vücut gelişimleri ve sağlığı için ihtiyaç duydukları tüm besin gereksinimleri köpek maması ile karşılanmalıdır. Uygun mama seçildiği takdirde hem daha uzun ve kaliteli bir yaşam sürmeleri hem de sağlık sorunlarının engellenmesi sağlanabilir.

Hayvan dostlarınızın mama başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarını 7/24 satın alabileceğiniz adresemama.com kredi kartı, banka havalesi ve kapıda ödeme imkanı sağlıyor. Kedi, köpek, kuş, kemirgen, sürüngenler kategorilerinde yer alan sınırsız ürün arasından siz de ürünleri inceleyebilir, satın almak istediğiniz ürünleri tek bir tıkla sepetinize ekleyebilir ve saniyeler içerisinde satın alma işleminizi tamamlayabilirsiniz.