AK Parti il Başkanı Zeki Tosun, işsizliğin devam ettiğini belirterek "İşsizlik sadece Zonguldak'ın sorunu değil, Türkiye'nin sorunu" dedi.

Zonguldak'ta işsizliğin Filyos Projesi'nin hayata geçmesiyle son bulacağını belirterek "Herkes bir sanat sahibi olsa iş bulmak daha çok kolaylaşır. 'İş yok diye bir şey yok, yapılacak çok iş var. Günde iş için çok kişi geliyor, daha çok bayanlar geliyor. Cumhurbaşkanımız iş noktasında kadınlara çok avantajlar sağladılar" dediler.

Zonguldak'ta işsizliğin devam ettiğini belirten Tosun, şunları söyledi;

"İşsizlik sadece Zonguldak'ın sorunu değil, Türkiye'nin hemen her yerinde işsizlik sorunu var ama bunu hükümetimiz bu sorunu İŞKUR aracılığıyla TYP kapsamında çözme mücadelesi veriyor. Önümüzdeki günlerde okullarımızda bu kapsamda 500 kişi alımı olacak. Zonguldak'ta işsizliği azaltmak istiyoruz. Zonguldak'ta işsizliği Filyos Projesi'ni kısa zamanda hayata geçirerek büyük oranda çözmeyi hedefliyoruz. Liman bitti, biraz sabır istiyoruz. Sadece Zonguldak'ta ki insanlar için değil, dışarıdan iş için göç olacaktır. Herkes bir sanat sahibi olsa iş bulmak daha çok kolaylaşır. 'İş yok diye bir şey yok, yapılacak çok iş var. Günde iş için çok kişi geliyor, daha çok bayanlar geliyor. Cumhurbaşkanımız iş noktasında kadınlara çok avantajlar sağladılar."