Zonguldak İl Genel Meclisi&[#]8217;nin Ocak ayı 3&[#]8217;üncü birleşimi, Meclis Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında toplandı. Toplantıda, bazı AK Partili Meclis üyeleri, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş&[#]8217;ın istifasını isterken, AK Partili Demirtaş&[#]8217;a, CHP&[#]8217;li Grup Başkanvekili Fikret Zaman&[#]8217;ın sahip çıkması dikkat çekti.
3&[#]8217;ÜNCÜ VE 4&[#]8217;ÜNCÜ MADDELER OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Gündemin üçüncü maddesinde yer alan Devrek ilçesine bağlı Eğerci Köyü hudutlarında bulunan parsele ait uygulama imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Köylere Yönelik Hizmetler ile İçişleri Komisyonlarının ortaklaşa hazırladıkları 29-23-17 sayılı raporları görüşüldü ve oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesinde yer alan 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu&[#]8217;nun 7&[#]8217;nci ve 5263 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun&[#]8217;un 19&[#]8217;uncu maddesi uyarınca; İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetlerinde, 2017 yılı faaliyet döneminde görev yapmak üzere, 2&[#]8217;şer hayırsever vatandaşın seçilmesi ile ilgili Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu&[#]8217;nun hazırladığı raporlar görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

İlçelerde seçilen hayırsever vatandaşların isimleri şöyle:

Merkez İlçe: Lütfü Çavuş ve Nizamettin Uçar. Kilimli: Yılmaz Bayraktar ve Mehmet Yazgan. Kozlu: Erol Karaaslan ve Cemal Sevinç. Alaplı: Şerafettin Öztürk ve Osman Kaya. Çaycuma: Hamit İncircioğlu ve Naim Eren. Devrek: Siyami Özkök ve Akif Deliacı. Ereğli: Necmi Kuru ve Recep Akdeniz. Gökçebey: Fatma Bayraktar ve Ersin Adabaş.
NET ÜCRET TESPİTİ GÖRÜŞÜLDÜ
Gündemin beşinci maddesinde yer alan Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü&[#]8217;nün 31 Ekim 2005 tarih ve 11493 sayılı genelgeleri uyarınca, 2017 yılında da sözleşmeli personellerin çalıştırılması ve Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü&[#]8217;nce yayınlanan genelge ekindeki tabloda gösterilen ücret tavanlarını aşmamak kaydıyla ödenecek net ücret tespiti görüşüldü.
GÜNTEKİN: "YÜRÜTEMİYORSA, İSTİFA EDEBİLİR"

Gündem dışı söz alan AK Partili Meclis Üyesi Rıfkı Güntekin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş hakkındaki tartışmaları hatırlatarak, Demirtaş&[#]8217;ın basın yoluyla açıklama yapmasını eleştirdi. Güntekin, "Geçtiğimiz hafta yatırım programları Meclisimizde görüşülürken, konu üzerine bir söz almıştım. Meclis içinde yapılan konuşmalara istinaden Genel Sekreter Recep Demirtaş tarafından sözler üzerine alınarak, yazılı basın açıklamasında bulunmuş. Meclisimiz içerisinde konuları biz değerlendirip, konuşacağız ve tartışacağız ki, sağlıklı kararlara ulaşacağız. Yine gönül isterdi ki, Sayın Demirtaş, bizim bu söylemlerimize gelsin, Meclisimizde cevap versin. Fakat ne hikmetse gelmemekte itina ediyor. Yapmış olduğu basın açıklamasında bizler için dayanaksız, mesnetsiz açıklamaları yer alıyor. İl Özel İdare ile ilgili sıkıntı varsa, basın yoluyla değil, gelsin İl Genel Meclisi&[#]8217;nde konuşalım. Eğer bu işi yürütemiyorsa istifa edebilir&[#]8221; dedi.

TAŞDELEN: "KENDİSİ HAKKINDA ÇIKAN HABERLERE DE BASIN YOLUYLA CEVAP VERSİN"

&[#]8220;İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, her şeye basından cevap veriyorsa, kendisiyle ilgili çıkan haberlere de basın yoluyla cevap versin&[#]8221; diyen AK Partili üye Ayhan Taşdelen ise, "Yaptığımız işleri biz burada görmek istiyoruz. Gelsin, sorunlarımızı Mecliste tartışalım. Basın yoluyla tartışacaksak, hakikaten bir sıkıntıya düşeceğimizi düşünüyorum. Eğer basın yoluyla bunlara cevap veriyorsa, Zonguldak basınını ve ilçe basınını bizde yakından takip ediyoruz. Bir gazetede kendisi hakkında bir şeyler çıktı. İnşallah buna da basın yoluyla cevap verir&[#]8221; diye konuştu.

Çaycuma&[#]8217;nın AK Partili üyesi Halil Gencer ise, personel sayılarının az ya da çok olmasının Recep Demirtaş&[#]8217;la bir ilgisi olmadığını belirterek, neden Demirtaş&[#]8217;ın suçlandığını sordu.
TERZİ: "VALİ BEY&[#]8217;E BAZI YANLIŞ BİLGİLER GİDİYOR"

AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Terzi de, konuşmasında, Genel Sekreter Recep Demirtaş ile ilgili tartışmalara değinerek, "Geçen zamanlarda bütçe görüşülürken, Özel İdare&[#]8217;nin işlevinin daha seri, daha verimli olmasıyla ilgili Meclis üyesi arkadaşlarımızın bahsettiği konular Özel İdare&[#]8217;nin bütçesinde olan işlerin daha verimli olması ile ilgili konulardan bahsediyorlar. Geçen bütçe konuşmasında da böyle oldu. Sayın Fikret Bey, biz işlerin zamanında yapılmadığından bahsederken, &[#]8216;İşler çok güzel&[#]8217; dedi. Yapılanlar var, biz yapılmayanların daha iyi yapılması konusunu tartıştık. Arkadaşlar, Genel Sekreterin kendilerine göre yapmış oldukları adaletsizlikleri dile getiriyor. Halil Gencer Ağabey tutuyor, buna cevap veriyor. Elemanlar, Genel Sekreterin önerisiyle, Valinin de onayıyla alınıyor. Vali Bey&[#]8217;e bazı yanlış bilgiler gidiyor. Genel Sekreter, bakıyor nereye, ne kadar takdir ediyorsa, adaleti neyse ona göre adam söylüyor. Vali Bey'e anlatıyor. İşte &[#]8216;Vali Bey'e yanlış bilgi gidiyor&[#]8217; derken demek istediğimiz bu&[#]8221; dedi.

CHP Grup Başkanvekili Fikret Zaman da, AK Partili üyelerin aksine Demirtaş&[#]8217;a sahip çıktı.

Terzi ise, Demirtaş&[#]8217;ı savundukları için AK Partili Halil Gencer ile CHP&[#]8217;li Fikret Zaman&[#]8217;ı eleştirdi.
KOKULU: "OLAYLARI KİŞİSELLEŞTİRMEYELİM"

İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kokulu da, konuşmasında, idarenin bütün olarak düşünülmesi gerektiğini belirterek, &[#]8220;Konuşmalara ve eleştirilere Genel Sekreterimiz normal bir şekilde basın bülteni hazırlamıştır. Bunu bir kişi olarak değil, idarenin bir basın bülteni olarak düşünülmesi lazım&[#]8221; diyerek savunma yaptı.

Terzi de, buna yanıt olarak, "Biz burada idaremizi konuşuyoruz, kişisel değildir&[#]8221; yanıtını verdi.

Köylere Hizmet Götürme Birimlerinin eleman almada sıkıntı yaşandığını dile getiren Başkan Necdet Karaveli ise, personel eksikliğinin giderilmesini istedi.

Editör: Pusula Gazetesi