Başkan Demirköse, kongre ve sonrasında yaşanan gerginlikler sonrası yaşananlar ve Ankara Milletvekili Erkan Haberal'a yapılan eleştiriler hakkındaki soruya demokrasi dışı davranılmadığını ifade etti.
Yedek yönetimden 8 kişinin istifa etmesiyle ilgili ise "Bize ulaşan istifa yok. Bizim partimiz sosyal medyadan yönetilmiyor" dedi.
Demirköse'nin açıklamasında şöyle konuştu;
"Kongremize genel olarak baktığımızda ve pandemi sürecini dikkate aldığımızda yüksek bir katılım oldu. Bu da her geçen gün partimizin büyüdüğünü ve güçlendiğini göstermektedir. İl Başkanı ve ekibimiz olarak teşkilatlarımız bizlere güven vermiştir. Teşkilat olarak bundan sonraki süreçte Zonguldak için, bölgemiz için yapıcı, onarıcı ve yol gösterici siyaset anlayışıyla Cumhur İttifakı ruhunu koruyarak partimiz; sosyal, ekonomik ve sağlıkla ilgili bütün sorunları çözme gayreti içerisinde olacaktır. Kongremize katılan tüm dava arkadaşlarıma, gönüldaşlarıma ve teşkilatlarıma teşekkür ediyorum.

MHP tüzüklere göre hareket eder. Tüzüğümüze göre de Divan Başkanımız TBMM İdari Amiri ve Ankara Milletvekilimiz Erkan Haberal belirlenmiştir. Arkadaşlarımız farklı bir isim açıkladılar. Tüzüğümüze göre bu teklifi kabul ettik fakat o ismin Divan Başkanı seçimine göre teklif usulleri kabul edilmedi. Burada bizim yaptığımız herhangi bir usulsüzlük, uygunsuzluk ve yanıltıcı bir hareket yoktur. Arkadaşlarımız demokrasi gereği farklı isim önermişlerdir. Tüzüğe göre hareket etmişlerdir. Tekliflerinde tüzüğe uygunsuzluk tespit edildiği için teklifleri kabul görmemiştir.

Kongremizin ardından yedek yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın istifa ettiğine dair bizlere herhangi bir resmi istifa ulaşmadı. İstifaları sosyal medya üzerinden duyuyoruz. MHP sosyal medya üzerinden yönetilmiyor, resmi olarak istifa gelirse bizlerde gereğini yaparız. MHP kanunlara ve tüzüğe uygun bir şekilde hareket eder ve böyle çalışır.

MHP Teşkilatları olarak bizim bir kişi dahi olsa hiç kimseyi kaybetme çabasında değiliz. Bizim şuan yönetim kuruluna bakıldığında geçmişte görev yapan arkadaşlarımız mevcuttur. İlçelerimizde daha önce belediye başkan adaylığı, il genel meclis üyesi adaylığı ve milletvekili adaylığı yapmış arkadaşlarımızda mevcuttur. Şuanda yönetimimiz herkesi kucaklayacak bir ekiptir. Hatta kongre öncesi yönetimimizi oluşturmadan önce geçmişte görev almış ve kongrede olayların yaşandığı arkadaşlarımızı da davet ederek görüşlerini aldık onlar bizim düşüncelerimize katılmadılar" dedi.