Özellikle erken rezervasyon yapamadığınız zamanlarda. Paris'te gezilecek yerler bakımından bir hayli popüler olan birçok yer de şehir merkezine oldukça yakın bir konumda bulunmaktadır. Paris'te konaklama için şehir merkezini seçmenize de gerek çünkü bu şehirde toplu taşıma araçları oldukça gelişmiş bir durumda. Yani şehrin bir ucundan bir ucuna çok rahat bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. Paris otelleri veya Paris Otel Fiyatları sezona, bölgelere ve erken rezervasyon fırsatlarına göre oldukça değişiklik göstermektedir.

Paris'teki otellerin büyük bir bölümünde erken rezervasyon fırsatları bulunduğundan dolayı, 2-3 ay öncesinden rezervasyon yapacak olursanız, çok daha uygun fiyatlara otelleri bu şehirde bulabilirsiniz. Bu şehirdeki otellerin büyük bir bölümü gayet şık ve lükstür. Hatta şehirde bulunan hosteller bile oldukça şık ve modern bir yapıda olduğundan dolayı, gönül rahatlığıyla bu şehirdeki ucuz otelleri tercih edebilirsiniz.

Bu şehirde otel seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç husus bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi, bölge seçimidir. Eğer hangi bölgede konaklayacağınız hakkında pek bir fikriniz yoksa Paris'te nerede kalınır? adlı yazımıza göz atarak şehirdeki en ideal konaklama bölgelerini ve bölgelere göre otel tavsiyelerini bulabilirsiniz. Paris otelleri arasında 50£'nun altında olan otelleri bulmak pek kolay olmasa da imkansız değil. Fakat şehir merkezi çevresinde 120£'nun altında oteli bulmak bir hayli zor. Eğer çok erkenden rezervasyon yapacak olursanız, bazı otellerde oldukça güzel indirimleri bulabilirsiniz.

Paris'te otel tavsiyesi olarak birçok otel önerisi verilebilir. Özellikle Şanzelize Caddesi veya Eyfel Kulesi etrafındaki otellere göz atmayı planlıyorsanız. Bunlar arasında oldukça popüler olan otellerden biri olan Hotel Montholon Paris 09 bölgesinde bulunan en uygun fiyatlı otellerden şehirdeki turistik yerlerin birçoğuna yürüme mesafesinde bulunan bu otelin en güzel yanı da hesaplı oda ücretleridir. 3 yıldızlı bir otel olmasına rağmen 4-5 yıldızlı otelleri aratmayan bu tesiste konaklama ücretleri de 80£'dan başlamaktadır. Gerek konumu gerekse uygun fiyatlı odalarıyla gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz otellerden.

Bu otelin dışında bir başka otel önerisi olarak da CitizenM Paris Gare de Lyon adlı 4 yıldızlı oteli önerebiliriz. Şehirdeki en ideal ve en uygun 4 yıldızlı otellerden biri olan bu tesis şehir merkezine 2 km uzaklıkta bulunmaktadır. Yani toplu taşıma araçlarını kullanarak merkez 5 dakika içerisinde ulaşabiliyorsunuz. 4 yıldızlı bir otel olmasına rağmen fiyatların gayet uygun olduğu bu otelin 6 bin konuktan almış olduğu 8.9 gibi yüksek bir konuk değerlendirme puanı olması da bu oteli gönül rahatlığıyla tercih etmek için yeterli olacaktır. Opera Bastille'ye sadece 10 dakika yürüme mesafesinde bulunan bu otele de mutlaka göz atın derim.

Paris'te otel seçimi yaparken mutlaka ama mutlaka kahvaltının dahil olduğu otelleri tercih edin derim. Özellikle 3-4 kişi seyahat ediyorsanız, ücretsiz kahvaltı sayesinde gayet uygun bir konaklama geçirebilirsiniz. Çünkü bu şehirde tek kişilik orta düzeyde bir kahvaltı için 15-20£ hatta 40-50£ bile ödeyebiliyorsunuz. Bu yüzden kahvaltınızı otelde sağlam bir şekilde yapıp sadece akşam yemeği ile geçiştirebilirsiniz.

Eğer süper merkezi uygun bir otel arıyorsanız, Louvre'de bulunan Novotel Paris Les Halles adlı 4 yıldızlı otele de göz atabilirsiniz. Şehirdeki en uygun fiyatlı 4 yıldızlı otellerden biri olan bu tesisten şehir merkezine 5 dakikada yürüyerek ulaşabilirsiniz. Ayrıca en iyi fiyat/fayda oranına sahip olması da bu oteli tercih etmek için yeterli nedenlerdendir. Bu otelde de ortalama 250£'ya kadar gecelik odaları bulmak mümkün.

Bu şehirdeki lüks oteller yerine daha düşük otelleri tercih etmenizi tavsiye ederim. Özellikle 2-3 yıldızlı oteller bu şehir için gayet yeterli olacaktır. Çünkü bu şehirdeki otel ücretleri yaz-kış demeden oldukça pahalı olmakta ve o kadar lükse de sanırım bu şehirde gerek yok.

Paris'te binlerce otel bulunmaktadır. Bunlardan en iyi konuk değerlendirme puanı sahip olan otellerin birçoğu şehir merkezi etrafında toplanmaktadır. Fakat merkez etrafında bulunan otellerin birçoğu çok aşırı pahalı olabilmektedir. Bu yüzden, 5 yıldızlı bir otelde konaklamayı planlıyorsanız bile iyi bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim.

Editör: Pusula Gazetesi