Gönüllü eğitmenler tarafından verilen "Paramı Yönetebiliyorum" finansal okuryazarlık eğitimi Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda idarecilerin, lise öğrencilerinin ve öğretmenlerinin katılımıyla yapıldı. Gönüllü eğitmen Serhat GEYİK tarafından verilen eğitimde "Bütçem, harcamalarım, birikimim ve borçlarım" gibi kişisel bütçe yönetimine ilişkin konular pek çok farklı örneklerle hazırlanan sunumla öğrencilere anlatıldı.

"Paramı Yönetebiliyorum", Visa Europe ve T.C. Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneği ortaklığında 2009 yılında hayata geçirilen bir proje olup uzun vadede; gençler arasında finansal bilincin geliştirilmesi, gençlerin kendi bütçelerini yapabilmeleri ve finansal ürünleri doğru kullanabilmeleri hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda bu güne kadar Türkiye'nin 81 ilinden, 250 bin'in üzerinde 15-30 yaş arasındaki gence akran eğitim modeliyle 1.100 gönüllü eğitmen tarafından eğitimler verildi.

Gönüllü eğitmen Serhat GEYİK, yaptığı açıklamada ''eğitimlerin gençlerin eğitim ve iş hayatlarında gelir gider dengesi, bütçe, tasarruf ve para biriktirme, yatırım yapma ve borçlanma gibi konularda bilgi sahibi olmaları açısından olumlu katkılar sağlıyor. Eğitim sonrasında aldığımız olumlu tepkiler, bunların en büyük göstergesi'' dedi.

Türkiye de finansal bilinç oluşturulması için ilk kez bir araya gelen kamu, özel sektör ve sivil toplum ortaklığında gerçekleştirilen "Paramı Yönetebiliyorum" Projesi'nin eğitimleri Türkiye'nin 81 şehrinde devam ediyor.

Editör: Pusula Gazetesi