2007-2008 futbol sezonunda Fenerbahçe'den Zonguldakspor'da transfer olan Güven Güneri, kötü geçen sezonun ardından takımın amatör kümeye düşmesine engel olamamıştı. 2012-2013 futbol sezonunda ikinci kez Zonguldakspor'a transferolan Güven Güneri takım halinde başarılı geçen sezonun ardından sezonun son maçında Adliyespor'a 2-1 mağhup olarak şampiyonluğu rakibine kaptıran kadroda bulunuyordu.

Güven Güneri o sezon Zonguldakspor'dan ayrıldıktan sonra çeşitli takımlarda futbol yaşantısını sürdürdü. 2019-2020 futbol sezonunda 3. Lig 1. Grup ekiplerinden Serik Belediyespor'da futbol oynadı ve takım kaptanlığı yaptı.

Corona Virüs salgını nedeniyle Mart ayında lige verilen arada 55 puanla liderlik koltuğunda bulunan Güven Güneri'nin takım kaptanlığını yaptığı Serik Belediyespor, TFF'nin ligleri tescil etmesi ile birlikte şampiyon olarak 2'nci Lig'e çıktı.

GÜVEN GÜNERİ VE ARKADAŞLARI İSYAN ETTİ
Zonguldakspor'un eski futbolcusu, Serik Belediyespor'un kaptanı Güven Güneri sosyal medyadan yaptığı açıklamasında Serik Belediyespor yönetimini topa tuttu. Hiçbir yöneticinin futbolcuları aramadığını, alacaklarını ödemediğini, şampiyonluk töreni bile düzenlemediğini belirten Güven Güenir tepkisini şu şekilde dile getirdi: "Serikspor ailesi şampiyon olduk, ne bir kutlama ne de kupa merasimi, ne de ödemelerle ilgili bir bilgi yok. Şampiyonlukta bile huzursuzluk çekmeyelim. Bütün şampiyon olan takımlar kupa, madalya aldı, Biz ne taraftarımızla ne bir kupa ne de bir kutlama yaptık. İnanın şampiyon mu olduk, küme mi düştük anlamış değilim.

Alacağımız bir çok para var. Şampiyonluk pirimi belli değil. Sonra bizler böyle yöneticiyiz, şöyle takım yönettik diyorsunuz. Ama bilinmeyen bir gerçek var. Takımdan alacağım var. Ben hak sahibiyim. Hak ettiğim neyse ben onu istiyorum. Kimseden sadaka istemiyoruz. Hakikaten bu ben rahatsız oluyorum. Benim paramı verin. Seneye anlaşırız, anlaşmayız. O sizin bileceğiniz iş"