Zonguldak’ta Fethullahçı Terör Örgütü(FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik yapılan soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla 11 şirket ve eğitim kurumuna kayyum atandı. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Sulh ceza Hakimliğince; Fatih Koleji, Fem-Anafen Dershanesi, Ereğli Fem-Anafen Dershanesi, Ereğli Fatih Koleji, Çaycuma Anafen Dershanesi ile aralarında iki otomotiv firması bayisinin de yer aldığı 6 şirket olmak üzere 11 şirkete kayyum atanması kararı verildi. Şirketlere ve eğitim kurumlarına yönelik yapılan kayyum ataması ile ilgili karar, ilgili yöneticilere tebliğ edilirken kayyum kurumları devir alana kadar kurumlara dışarıdan kişilerin girmesine izin verilmedi.
FETÖ-PYD’ye finansman sağlandığı iddiasıyla 6 kayyum atanırken, Kayyumlar çalışmalarına Fatih Koleji’nden başladı. Özel Zonguldak FEM Kursları’na da kayyum atanacağı öğrenirken polis binada güvenlik önlemleri alarak kayyum çalışmalarına başlayana kadar içeriye personel ve öğrenci haricindeki kişilerin girmesini yasakladı.

Çaycuma’da ise operasyon kapsamında kayyum atanması için FEM Dershanesi’ne giden ekipler, tabelaları sökülmüş ve boş bina ile karşılaştı. Dershanenin başka bir yere taşındığı iddia edilirken ekipler bina önünde beklemeye devam ediyor.

Yapılan operasyon ve kayyum atamaları ile ilgili açıklama yapan kurumun avukatı Burhan Temel çınar, "Fethullah Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması kapsamında ilimizde bulunan kuruma bağlı eğitim ve iş yerlerine kayyum ataması yapılmıştır. Görevliler kurumlara geldiler, mali evrakları ve devir teslim gerektiren belgeleri hazırladılar. Devir işlemleri yapılıyor. Bizim bünyemizde suç unsuru taşımadığımız için velilerimiz adına üzgünüz. Onun haricinde sıkıntı olacak bir durum yok. İlerde de bir sıkıntı olmayacaktır. Kayyumlar da kurumun ve velilerin menfaatleri konusunda çok hassas olacaklarını dile getirmişlerdir. Kayyuma atanan arkadaşlarımız resmi yazılarını aldıktan sonra noterden atamaları yapılacak ve Pazartesi günü itibari ile de faaliyetlerine başlayacaklar. Savcılık bu işi en iyi şekilde götürebileceğini düşündüğü 3 kişilik gruplar halinde 6 kişiyi kayyum olarak atadı. Biz de kurum adına bu tür bir atamaya gerek olmadığına dair gerekli itirazlarımızı mahkeme yoluyla yapacağız" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi