-ÖZEL İÇERİK-

Zonguldak Dolmuş Duraklarının yeniden yapılandırılması ve parke çalışmalarını MHS Firması adına çalışan Ramazan Çağlar, söz verilmesine rağmen Müteahhit Ali Bulut'tan parayı alamadıklarını belirtti.
Geçtiğimiz hafta sonu iş durdurma eylemi yapan ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in söz vermesine karşılık parayı alamadıklarını belirten Çağlar, Başkan Akdemir ve Müteahhit Ali Bulut'u yerden yere vurdu. Bulut'tan parayı almak için araya giren Akdemir'in işi çözemediğini belirten Çağlar, bugün Zonguldak Belediyesi'ne gittiğini ancak Akdemir'den fırça yediğini söyledi.
Yarın sabaha kadar parasını alamadığı takdirde meydanda açlık grevi yapacağını belirten Çağlar "Yarın sabaha kadar bu iş çözülmesin, şu meydana 'belediyeden alacağımı alamadığım için açlık grevi yapıyorum' yazacağım. Meydana oturacağım, eylem yapacağım. Bu işten hep zarar ettik, mağdur olduk" dedi.
"BAŞKAN BEY ORADA FIRÇALADI BENİ, BEN 80'Lİ YILLARA GERİ DÖNDÜK ZANNETTİM"
Pusula'ya konuşan Ramazan Çağlar, şunları söyledi; "MHS Firması Şenol Kuz adına çalışıyorum. 28 Eylül'den itibaren yaptığımız çalışmalarda yaklaşık 10 gün öncesine kadar kendi imkanlarımızla hiç para almadan götürdük. Tabi o da tıkandı bir yerde. Bizlere ödeme yapamamaya başladı. Ali Bulut'tan para alamadığını söyledi. Bu işin böyle gitmeyeceğini söyledi. İşçilere artık para vermeyecek duruma geldik. Bu işi durdurmam gerektiğini söyledim kendisine. 'Para veremiyorsanız durduracağım' dedim. Şenol Kuz'a böyle söyledim ben. Şenol Kuz, Ali Bulut'a söyledi. Birkaç gün daha salladılar bizi. Yine verilmedi para. 10 gün sonra ben burada iş durdurma eylemi yaptım. Bu başkan beyin kulağına kadar gitti. Başkan bey bizzat kendileri geldiler. Salı günü kendisi tarafından bizzat paraların ödeneceğini sözüne istinaden işe devam ettik. Ben zaten diğerlerinin sözüne inanarak bu işe devam etmeyecektim. Bir makam sahibi, bu sözü verince ona istinaden işe devam ettik. Fakat Salı günü ödeme yapılmadı, ben işi bıraktım. Kendi adıma çalışmayı durdurdum. Bugün ben belediyeye gittim. Yanımdan Muharrem Akdemir geçerken ellerim cebimde imiş. Ben düşünemeden saygısızlık yapmış olabilirim. Ben 3 gündür arabada yatıyorum. 3 gündür arabada yatan bir insanın psikolojisinin ne derecede olabileceğini düşünün artık. Saygı gösterme durumu olabilir mi? Olamaz mı? Onları ben size bırakıyorum. Başkan Bey orada fırçaladı beni. Ben 80'li yıllara geri döndük zannettim. Ya da askeriyeye. Karnının açlığını çay ile gidermek isteyen birsinin psikolojisi ne kadar saygıyı düşünebileceğini ben halkın sizlerin takdirine bırakıyorum. Ben burada çok mağdur oldum. Benim çocuğum bugün mesaj atmış. Baba bugün yurt parasını veremiyorsak beni atacaklar diyor. Karamürsel'de okulda okuyor. Bundan sonraki taktir halkındır. Sizlerindir. Burada 2 günlük iş kaldı."
"YOK ALİ BEY'E TELEFON EDEYİM YOK DAVUT BEY'E TELEFON EDEYİM. HAKKEDİŞLERİNDEN KESSENE"
Belediye Başkanı Akdemir'in söz verdiği halde bu işi çözemediğini belirten Çağlar, şöyle konuştu; "Şenol Bey'e 3-5 lira bir şey vermişler. Benim işçilere vermem gereken 5 bin 200 TL, 7 bin 800 TL almam gereken bir para var. Biz burada para kazanmadık, sürekli oyalandık. Malzeme gelmedi, kepçe gelmedi, şu gelmedi, bu gelmedi. 5 günde yapacağımız işi 25 güne sığdırdık. Elemanları yevmiyeli çalıştırıyoruz. Şenol Bey'in 12 bin TL. kadar zararı var. Bizler kendimizi bir şekilde kurtardık ama yine de paralarımızı alamadık. Belediye 7-8 bin TL. taahhüt etmesine rağmen bu ödeme yapılmıyor. Başkan 'Ali Bey'e telefon edeyim. Davut Bey'e telefon edeyim' diyor, bizim işimizi çözmeye çalışıyor. Zonguldak Belediyesi benim şimdiye kadar çalıştığım 179'uncu belediye. Belediye başkanının yapması gereken şudur; Ali Bey'i çağırır, ne kadar vereceğin var? Ödemesini belediye yapar, Ali Bey'in hakkedişinden bu parayı keser. Bu kadar basit. Koskoca belediye başkanı bunu düşünemiyorsa belediyecilikle ilgisi yok demektir. Bize söz verdi, parayı tahsil edemiyor. Koskoca Zonguldak Belediyesi ödeyemiyorsa, sözünü taahhüdünü yerine getiremiyorsa halka verdiği sözlerin hiç birini yerine getiremez. Zaten gördüğüm görüntüye göre belediyenin merkezdeki alanın bu kadar kötü olması belediyenin nasıl çalıştığını gösteriyor. Bu kadar ilgisiz alakasız bir yer görmedim."
"BELEDİYEDEN ALACAĞIMI ALAMADIĞIM İÇİN AÇLIK GREVİ YAPACAĞIM"
Parasını alamazsa eylem yapacağını belirten Çağlar "Yarın sabaha kadar bu iş çözülmesin, şu meydana 'belediyeden alacağımı alamadığım için açlık grevi yapıyorum' yazacağım. Meydana oturacağım, eylem yapacağım. Üç gündür arabanın içinde yatıyorum. İnsaf yani. Paradan dolayı burada üç ekip değişti. Toplamda 13 kişi çalıştı. Gidenlerin paralarını bir kısmını ödedi" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi