Demirsu açıklamasında şunları ifade etti; "Genel Müdürlüğümüz tarafından her yıl düzenlenen 2020 yılı İşgücü Piyasa Araştırması'nın (İPA) alan çalışması İl Müdürlüğümüzce 9 Ekim - 6 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Daha önceki dönemlerde araştırmaların saha çalışması yüz yüze yöntem ile gerçekleştirilmekteydi; ancak yaşanan COVİD-19 salgınından personelimizin ve işverenlerimizin etkilenmemesi amacıyla bu yıl gerçekleştirilecek saha çalışmasında hibrit araştırma yöntemini kullanacağız. Bu yöntemde her örnekleme özel oluşturulmuş linkler aracılığı ile internet ortamında doldurulabilecek şekilde alt yapıyı hazırladık.
Bu yıl ilimizde 455 örneklem için veri toplanacaktır. İşgücü Piyasası Araştırmasının, Kurumumuzca sunulan birçok hizmete girdi sağlayacağını düşünüyoruz. Çalışma kapsamında tespit edilen açık işler Kuruma kazandırılmaya çalışılacak ve böylelikle 2020 yılı İl Müdürlüğü hedeflerimize ulaşmak için İPA uygulamasının etkinliği belirleyici olacaktır.
Ayrıca, araştırma kapsamında tespit edilen açık iş, temininde güçlük çekilen meslekler ile gelecek dönemde ihtiyaç duyulacak mesleklere ilişkin verilerin Yıllık İşgücü Eğitim Planı hazırlanırken de yol gösterici olacağına inanıyoruz."