Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Elmas TV'de Atilla Öksüz'ün hazırlayıp sunduğu 'Günün Manşetleri' adlı programda soruları yanıtladı.

Başkan Alan, suların kesik olması ve trafik rezaletinin BEÜ mezuniyet törenine gölge düşürdüğü yönündeki haberler ve eleştirilere "Ben eleştirilerini kabul ediyorum. Bunda bizim eksiklerimiz olmuştur. Keşke bunu daha önce rektör hocam bizlerle paylaşsaydı. Biz stadyumda yapılacağını pazartesi günü öğrendik. Elimizden geleni yaptık" diye yanıt verdi.

Başkan Alan'ın "Mezuniyet töreninin yapılacağını Pazartesi günü öğrendik" demesi ise dikkat çekti.

"BÖYLE BİR FIRSATI ÇOK DAHA İYİ DEĞERLENDİREBİLİRDİK"

Başkan Alan, dün kentte yaşanan trafik problemi ile ilgili ve bütün mahallelerde suların neden kesik olduğu ile ilgili şunları söyledi;

"BEDAŞ yüksek gerilim hattının hücrelerinde gaz boşalmasını olduğunu ve bunun çok büyük risk oluşturabileceğini, bir patlama olduğu zaman daha büyük bir sıkıntılar olabileceğini bize aktarınca biz bunu arkadaşlarımız ile planlamıştık. Lakin Salı günü mezuniyet töreni ya da böyle bir organizasyonun olacağını düşünmeden böyle bir planlama yapılmış. BEDAŞ'ın planlı saat 09.00 ile 15.00 arasında kesintisi oldu. Bakım çalışması yaptı. Baraja giden yüksek gerilim hatlarının olduğu bölgede hücrelerin değişimini sağladı. Lakin aynı günde de 3 bin 200'e yakın öğrenci kardeşimizin mezuniyet töreni, ailelerinin Zonguldak'a gelmesi, tabi ister istemez onları da bizi de üzdü. Ben eleştirilerini kabul ediyorum. Bunda bizim eksiklerimiz olmuştur. Keşke bunu daha önce rektör hocam bizlerle paylaşsaydı. Biz stadyumda yapılacağını pazartesi günü öğrendik. Elimizden geleni yaptık. Alt yapı anlamında. Böyle bir fırsatı çok daha iyiyi değerlendirebilirdik diye düşünüyorum. Valimiz, Emniyet Müdürümüz ve Hocamız ile de konuştuk. Ben Zonguldak'a Pazar günü döndüğüm zaman törenle ilgili olarak sadece Tıp Fakültesi mezun arkadaşlarımızın mezuniyet töreni olacak, bende arkadaşlarımın yanında olurum diye düşünmüştüm ama inanın biz 3 bin 200 kişini mezuniyeti olduğunu sabahında öğrendik. Bizim bunu bir hafta önceden öğrenip ilgili birimlerle beraber çok iyi koordine etmemiz gerekiyordu. Bu bana göre Zonguldak için büyük bir şanstı. Bu noktada eksiklerimiz oldu. Ben öncelikle genç kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Aksaklıklar için hem kendilerinde hem Zonguldak'a gelen ailelerinde, bir de hemşehrilerimizden özür diliyoruz. Bizim bu şehrin sahibi olarak bunu başından sonuna kadar organize etmemiz gerekiyordu. Çok daha komplike olarak altından kalkabilirdik."

"OTOPARKINDAN ULAŞIMINA KADAR, YEME İÇMELERİNDEN KONAKLAMAYA KADAR, ORGANİZE NOKTASINDA DAHA İYİ OLABİLİRDİK"

"Zonguldak için çok büyük bir tanıtım fırsatıydı bana göre. Ama ne yazık ki istenmeden böyle bir durum oldu. Havanın müsaade etmemesi ve bakım onarım çalışmasının uzaması da ister istemez bunda etkili oldu. Velhasıl kelam biz bunların arkasına sığınmıyoruz. Silsile halinde iletişim kopukluğuna bağlı olarak sıkıntılar yaşadık. O yüzden de böyle bir durum vuku buldu. Vatandaşlarımıza şunu söyleyebiliriz; bundan sonraki durumlarda daha tedbirli olacağımızı, öncesinde bunları daha detaylı konuşacağımızı söyleyebiliriz. Keşke bunu geçen hafta valimiz önderliğinde toplanıp, konuşma imkanımız olabilirdi. Bizde şehrin sahibi olarak, şehrimizin çocuklarının o gurur gününü yaşamak için gelen ailelerimizi daha iyi karşılardık. Otoparkından ulaşımına kadar, yeme içmelerinden konaklamaya kadar, organize noktasında daha iyi olabilirdik. Şehrimizin tanıtımı noktasında daha etkili şeyler yapabilirdik. Ama dediğim gibi iletişim kopukluğu oldu. Elimizden geleni yapmaya çalıştık ama ne yazık ki alternatif yollarımız olmadığı için trafik kitlenme noktasına geldi. Bende o trafikte 2-3 saat kaldım. Törene gitmek için. Böyle bir aksaklık oldu. Ben hem vatandaşlarımızdan, ailelerden ve gençlerden tekrar özür diliyorum."

Editör: Pusula Gazetesi