Zonguldak'ta dün akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Sabah sokağa çıkan vatandaşlar, beyaz gelinliğin her tarafı sardığını görünce, uzun süredir özlemle beklenen karın da tadını çıkarttı. Karın doğa ile buluşmasını ölümsüzleştirmek isteyen vatandaşlar, cep telefonları ile çektikleri fotoğrafları sosyal medya üzerinden paylaştı.

KÖYLER KAR ALTINDA

Zonguldak merkez ve ilçelerinde 87 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, köylere ulaşımın sağlanması için sabah erken saatlerde karla mücadele çalışmalarına başladı. Köyde yaşayan ve şehir merkezine inmekte zorlanan vatandaşlar ise anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekti.

ARAÇLAR YOLLARDA KALDI

Kar yağışı sadece köylerde değil, aynı zamanda ana yollarda da etkili oldu. Yolda biriken karlar nedeniyle araçlar yolda kaldı. Özellikle kar lastiği ve zincir bulunmayan araçlar kayarak yol kenarındaki kar yığınlarına saplandı. Ankara Karayolu bir süre ulaşıma kapandı. Yolda kalan araçların yardımına ise vatandaşlar ve kar kürüme araçları yetişti.

KARTPOSTALLIK MANZARALAR OLUŞTU

Kar yağışı ulaşımı ne kadar olumsuz etkilese de, vatandaşların özlemle beklediği kar, sevinci de beraberinde getirdi. Kar yağışı ile birlikte sokaklara çıkan vatandaşlar bu anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekti. Her dönemde olduğu gibi kar yağışına en çok sevinenler ise yine çocuklar oldu.

İŞTE ZONGULDAK MERKEZ VE KÖYLERDEN KAR MANZARALARI

Editör: Pusula Gazetesi