"54 KİŞİ AÇ KALDI"

Grup adına açıklama yapan Nihat Yazıcı: "Şu anda 54-55 kişi şirketimizden dışarıda kaldık. Hepimiz aç kaldık. Zaten altı aydan beri Can çekişiyorduk. İdare idare nereye kadar? Ve bugün bu duruma geldik. şimdi bu arkadaşları görüyorsunuz bunların hiç bir tanesinin cebinde ekmek alacak paraları yok, yazık günah değilmi? 54 kişi sokakta kaldık. Yazık günah değil mi? Biz belediye başkanına teklif ettik kabul etmedi ama benim bedava çektiğim yolcuyu minibüsçü iki buçuk liraya verdin. Biz 1,5 liraya çektirdik 1 liraya çekseydik, mazot alacak cebimizde paramız dahi yok. Şirket şu anda kapandı bu kadar millet şu anda dışarıda kaldık aç kaldık işsiz kaldık. Belediye Başkanına bir türlü ulaşamıyoruz. Şirketin sahibinin bu konuda yapabileceğim bir şey yok. Çünkü artık maddi olarak bitti ve tükendi dairesine bile sattı.
Eylemlerimiz devam edecek." dedi.


"SAYIN VALİMİZ SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZA SESLENİYORUZ"

Grup adına konuşma yapan Şenol Öztorun'da Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'a seslenerek sorunlarına çözüm bulunmasını isteyerek şunları söyledi:
"Kazanıla para arabanın giderlerine dahi yetmiyor. 6 aydır idare ediyorduk ama şu saatten sonra artık idare edecek durumumuz kalmadı. Hiçbir yetkili şu ana kadar bize yardımcı olmadı ve bizde ekmeğimizden olduk, ilerisi için bir açıklama da yapılmıyor, biz önümüzü göremiyoruz. şu anda bizim sahibimiz yok. araçlar giderlerini karşılayamaz duruma geldi. Bu durumda bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yok şirketin yapabileceği hiçbir şey yok. Bu şirket nasıl yürüyecek, Bu şirket nasıl ilerleyecek. Sayın belediye başkanımız Sayın valimiz şirket adına konuşuyorum biz elimizden gelen her şeyi şirket yönetimi şirket yaptı ama bizim artık gücümüz kalmadı .yardım edin diyoruz ama yardım edilmiyor, hadi onu geçtik 55 kişi işsiz kaldık kimsenin Kaale aldığı yok bu. insanlar evine ne getirecek. Bu insanlar ne yiyip ne içecek insanların durumu perişan. Zaten pandemi sürecindeyiz sıkıntımız hat safhada. Şu anda ikinci bir emre kadar halk otobüs olarak çalışmayacağız. bu şirketin kendi başına almış olduğu bir karar değildir. gerçekten şu anda durumu yok. Şirketin araçlara koyacak mazotu dahi yok, araçlara lastik alacak, parça alacak parası dahi yok. Bu şirket 6 aydır son damlasına kadar mücadele verdi bizi mağdur etmemek adına halkı mağdur etmemek adına. şirket olarak şoför olarak sonuna kadar bir mücadelemizi verdik. 55 kişiyiz şu anda sahada 55 tane personelimiz var bunu 3'le çarparsanız dünya insan ailesine bakıyor evine ekmek getiriyor demektir burada. Bazı şeyler bu kadar ucuz olmamalı." ifadesine yer verdi.