Başkan Cemal Akın başkanlığında toplanan Meclis gündeminde 18 maddesinden 7'si karara komisyona havale edildi, 11'i ise karara bağlandı. Onlardan biri, her ne kadar pandemi nedeniyle uzaktan eğitim verilse de Bartın Üniversitesi öğrencilerini yakından ilgilendiriyordu.

YENİ OTOBÜSLER ÖĞRENCİYE TAHSİS EDİLDİ: 1 LİRAYA KAMPÜSE...
Bartın Belediyesi'ne ait 2 adet otobüsün Kemerköprü'den Kutlubey Yazıcılar Üniversite Kampüsü arasında öğrenci taşımasına karar verildi. Öğrenci taşıyacak olan 2 otobüs için servis ücreti 1 TL olarak belirlendi. Bartın Belediyesi'nin bu hizmetinden öğrenci kimlik kartını gösteren tüm öğrenciler faydalanabilecek.
Başkan Cemal Akın, kısa süre önce belediye araç filosuna dahil edilen ve ilk olarak sağlık çalışanlarına tahsis edilen iki yeni otobüsü öğrencilere tahsis edeceklerini belirtti. Akın, "Sağlık çalışanlarımıza bu zorlu süreçte bir nebzede olsa katkı sağladığımızı düşünüyorum. Bu defa ise öğrenci kardeşlerimize katkı sağlamak amacıyla Kemerköprü'den Kutlubey Yazıcılar Üniversite Kampüsü arasında ulaşım hizmeti verilmesine karar verdik. 1 TL ücret karşılığında kimliğini gösteren tüm öğrenci kardeşlerimiz bu hizmetten faydalanabilecek" diyerek meclis üyelerine teşekkür etti.

53 ÖZEL HALK OTOBÜSÜNE 6 BİN LİRALIK MADDİ DESTEK
Gündemin bir diğer önemli konusu ise pandemi sürecinde zor günler geçiren Özel Halk Otobüsleri'ne destek talebiyle ilgili maddeydi. Özel Halk Otobüsleri'nden tahsil edilen yıllık çalışma ücreti ve ulaşım altyapı ücretleri faizsiz olarak faizsiz olarak 16.07.2020 tarihine dek ertelendi. aylık 2 bin lira gelir desteğinin 3 ay boyunca verilmesi ve bu gelir desteğinin mevcut borçlardan mahsup edilmesine karar verildi. Böylelikle 53 otobüse 6 bin liralık doğrudan destek sağlanmış oldu.
Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda yolcu kabul eden özel halk otobüslerinden günlük 14 bin kişi ücretsiz ya da indirimli faydalanıyor.