Belediyelerden yolcu taşımacılık ihalesini alırken bütün sorumlulukları ve ücretsiz binişleri kabul eden özel halk otobüsü firmaları, şehit aileleri ve engellilere karşı olumsuz tavırlarını sürdürüyor. Zonguldak ve Kozlu özel halk otobüslerinin şehit ailelerine karşı bu saygısız tavırları büyük tepki çekiyor.

1997 yılında şehit olan Kamil Adakoğlu'nun babası Remzi Adakoğlu, ücretsiz kartı ile Kozlu Yıldızevler'de bindiği özel halk otobüsünden indirildi. Şehitlik onurunun kırıldığını söyleyen Remzi Adakoğlu, "Kozlu Yıldızevler'den halk otobüsüne bindiğimde şoföre ücretsiz seyahat etme hakkım olan kartımı gösterdim. Şoför, kartımı inceledi, bunun geçerli olmadığını, şirketten ücretsiz kart çıkartmamı söyledi. Ben kartımın ülke gelenindeki tüm toplu taşıma araçlarında geçerli olduğu söyledim. Şoför, firmadan şehit ailelerini bindirmeme emri aldığını söyledi" diye konuştu.

Zonguldak özel halk otobüsü firması tarafından çirkin ve onur kırıcı harekete maruz kaldığını söyleyen şehit annesi Engin Çevik Sarıoğlu ise, "İş çıkışı bindiğim halk otobüsü şoförü, 'bu kartla binemezsin' diyerek beni araçtan indirmek istedi. Toplumun içinde beni rencide etti. Bize bu kartı verirken 'tüm toplu taşıma araçlarına binmek serbest' dediler" dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARINA TEPKİ!

Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, üyelerinin maruz kaldığı hakaretleri kınadığını belirterek, "Zonguldak'ta şehit ailelerini rencide etmek ara ara otobüs firmaları sahiplerinden çıkıyor. Bir hafta önce Zonguldak halk otobüsü şoförü, Site'ye giden şehit annesine aynı hakaret ve davranışta bulundu. Şimdi de Kozlu halk otobüsü firması başladı. Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz'ı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü'yü telefonla aradım ve şikayetimizi söyledim. Şehit ailelerini otobüslerdeki rencide edici davranış sonlanmazsa Valimize çıkacağım ve derdimizi anlatacağım. Bu tür davranışlar zaman zaman bana da yapılıyor. Türkiye'nin tüm illerinde çıkmayan sorun, sadece Zonguldak'ta çıkıyor. Bu sorun belediye başkanlarından kaynaklanıyor. Biz bu vatan için çocuklarımızı şehit verdik ve bu davranışı hak etmiyoruz. Bu konu bizi çok üzüyor ve rencide ediyor. Şehit ailesi olmaktan otobüse binerken utanıyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın verdiği ücretsiz seyahat kartı, Türkiye'nin her ilinde geçiyor da Zonguldak'ta neden geçmiyor? Bizim paramızı Bakanlık firmaya ödüyor" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi