Zonguldak Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinin hazırladığı ağaç tablo ve objeler sergilendi.

Kordon boyunda açılışı yapılan sergiye; Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Zihinsel engelli ve Down sendromlu çocukların yaptıkları eserler kordon boyunda sergilendi. Velilerin, öğretmenlerin ve dışarıdan gelen halkın katılımlarıyla sergi büyük ilgi gördü.

"ÖĞRETMENLERİMİZİN DE DESTEĞİ VE EMEĞİYLE BÖYLE BİR SERGİ YAPTIK"

Okul Müdürü Kenan Aydın, yaptıkları sergi ile duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi; "Mezun olan çocuklarımız için açtığımız kursta elde edilen ürünlerimiz el sanatları ve atölyelerinde yaptılar tamamen geri dönüşüm ürünlerinden yapılmış olup denizden topladığımız, ormandan topladığımız kozalaklarla yaptığımız ve doğadan topladığımız tenekeleri tasarlayarak hem çiçek saksılar yaptırdık hem ev için aksesurlar, dekorasyonlar yaptık. Down sendromlu çocukların yaptığı ürünler tabi öğretmenlerimizin de bunda büyük bir emeği var. Öğretmenlerimizin de desteği ve emeğiyle böyle bir sergi yaptık. Amacımız çocuklarımızı topluma kazandırmak, onları ön plana çıkarmak her platformda var olduklarını göstermekti. Bu amacımıza da ulaştığımızı düşünüyorum. Halkın güzel tepkileri var herkese çok teşekkür ediyorum."

AĞAÇ: "BEN ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN YAŞIYORUM"

Halk Eğitim Merkezi Sanatları Kurs Öğretmeni Şadan Ağaç, sergi hakkında "Ben özel çocuklar için yaşıyorum, gerçekten çok özeller severek çalışıyorum. Beni hayatta en çok mutlu eden şey onların bir şey öğrenmesi veya benim yanağımı azıcık okşamaları, yüreğime azıcık dokunmaları, bende onların yüreğine dokunabiliyorsam dünyanın en mutlu insanıyım." dedi.

Editör: Pusula Gazetesi