Zonguldak'ta kendini iş adamı olarak tanıtan Çebi Petrol ve Gündem Gazetesi CEO'su Yasin Hamzaçebi ve Türkiye İş Bankası eski Müdürü Selahattin Eslek hakkında Zonguldak 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava son aşamaya geldi. Bugünkü duruşmada Savcı sanıklarla ilgili son mütalaasını sundu. Yasin Hamzaçebi'nin dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, örgüt lideri olmak, bankadan zimmet, özel belgede sahtecilik, ateşli silahlar kanununa muhalefet gibi çeşitli suçlardan 100 yıldan fazla hapsi isteniyor.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır'ın Ak Parti Genel Merkezi ve TBMM'de sık sık ağırladığı Yasin Hamzaçebi hakkında dolandırıcılıktan 50 yıla, resmi belgede sahtecilikten 35 yıla, zimmet suçundan 12 yıla, özel belgede sahtecilikten 3 yıla, ateşli silahlar kanununa muhalefetten 1 yıla, toplam 107 yıla kadar hapis cezası istendi.

Üzerindeki elbiselerin dışında kayıtlı hiçbir mal varlığı bulunmayan Yasin Hamzaçebi'nin ziyaret fotoğraflarını sosyal medya hesabından "İşadamı" diye paylaşan Hüseyin Özbakır'ın bu tavrı eleştirilere neden oluyor.

Yasin Hamzaçebi ile ilgili davanın Hüseyin Özbakır'ın Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı dönemde açılmış olması ise daha dikkat çekici bir nokta.

Editör: Pusula Gazetesi